Het weer in Nederland is vaak erg verrassend. Sneeuw, regen, hagel, temperaturen van over de dertig graden of onder de 10 graden, alles is mogelijk. Met vier seizoenen moet je als automobilist overal op zijn voorbereidt. Het bespaart je een hoop ellende als jij je dus goed voorbereidt voor alle omstandigheden. Hoewel het aantal dagen sneeuw in Nederland niet zo groot is, kan sneeuw wel snel het verkeer ontregelen. Hier volgen daarom een paar handige tips om veilig in de sneeuw te rijden. 

Vertrek goed 

Zorg ervoor dat de ruiten, maar ook de lampen allemaal vrij van sneeuw en ijs zijn. Met slecht zicht kun je snel in de problemen komen. Juist als het sneeuwt, is dat belangrijk. Een dekje over de ruiten doen bespaart ook veel werk. Haastige spoed is zelden goed. Bedenk dat goed voordat je wegrijdt als het sneeuwt. 

De juiste banden 

Zorg voor goede winterbanden. Een goed profiel is enorm belangrijk. Wist je dat de bandenspanning lager wordt als het kouder wordt? Zorg er daarom voor dat u de bandenspanning aanpast aan het weer. Dat rijdt een stuk veiliger. Bovendien bespaar je er brandstof mee. Dat is natuurlijk een mooie extra. Dat geld kun je beter besteden aan goede winterbanden, toch? Lees ook gerust meer over milieuvriendelijk rijden

Eindhoven-autotransport

Check je rijstijl 

Juist met sneeuw is het belangrijk om rustig te blijven. Je moet extra ver vooruit kijken en bovendien wat meer afstand nemen van de andere weggebruikers. Bumperkleven is hier helemaal uit den boze. Verder moet je ook gewoon minder hard rijden. De remafstand is namelijk langer dan met normaal weer. Men zegt zelfs vier keer langer. Als je dat bedenkt, snap je wel dat het nu dus dat meer afstand nemen geen betutteling is, maar pure noodzaak. Wie wil er nu immers een auto in de prak rijden? Of erger nog, een ander aanrijden? 

Lees ook:  Op vakantie met een huurauto

Autotransport Eindhoven 

Sta je toch met pech aan de weg, bijvoorbeeld in Eindhoven? Denk dan aan een sleepdienst, zoals sleepdiensttotaal. Zij verzorgen o.a. autotransport Eindhoven. Of je nu autotransport Eindhoven nodig hebt, of ergens anders: zij staan voor je klaar. Niet iedereen is lid van de ANWB en aanmelden voor autotransport Eindhoven, dat hoeft niet te betekenen dat je naar een ANWB hoeft.