Verkeersdoden in Nederland

02/11/2020
|
26
belijning

Al jaren neemt het aantal verkeersdoden in Nederland af. Zo waren er in 2019 661 verkeersdoden. Dat betekent een daling van 2,5 procent vergeleken met het jaar ervoor. Deze trend zien we dus al jaren. Maar de vraag die rust is hoe zorgen we ervoor dat dit getal zo dicht als mogelijk bij 0 uitkomt. Daarbij is het ook van belang om te kijken naar wat er nu al gebeurd om dit cijfer omlaag te brengen.

belijning

Infrastructuur

Als eerste kunnen we kijken naar de wegen van nu en de wegen van 20 jaar geleden. We zien dat er veel rotondes worden gebouwd. Deze zorgen voor een beter verloop van het verkeer. Bovendien remt dit het verkeer ook af waardoor is er minder zware ongevallen gebeuren. Daarnaast zien we steeds vaker het beter gebruiken van belijning. Dit zorgt ervoor dat het voor elke weggebruiker duidelijk is hoe hij of zij zich moet gedragen op de weg. Zo zijn er natuurlijk de bekende symbolen zoals de driehoeken en vierkanten op de weg. Daarnaast zien we ook de lijnen op de weg. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen doorgetrokken lijnen en doorbroken lijnen.

Begrijpen wat het betekent

Al deze dingen zien we terug op de wegen bij jou in de buurt. Het belangrijkste is dat iedereen ook begrijpt wat alles betekent. Dit wordt bijgebracht via rijlessen en het rijexamen. Tijdens deze twee zien we namelijk dat beginnende bestuurders leren van professionals. Deze professionals dienen goed te worden opgeleid om de gevaren en de vaardigheden van het auto rijden te onderwijzen. Door de juiste rijlessen voorkomen we een groot aantal misvattingen en daarmee dus ook doden.

Gerelateerd nieuws  Waarin te investeren?

Auto’s worden veiliger

Daarnaast zien we ook dat auto’s steeds veiliger worden. Zo worden de auto’s van vandaag uitgerust met de nieuwste snufjes. Deze zoals de achteruitrijcamera zorgen ervoor dat automobilisten een beter overzicht hebben. Toch schuilt in deze snufjes ook weer een probleem. Als je ze verkeerd gebruikt heb je er niets aan. Dus is het goed om af en toe eens een opfris cursus te volgen. De technologie van de toekomst kun je nu mensen nog niet leren. Je kunt mensen wel opfriscursussen geven. Wanneer er geen mens meer achter het stuur is de kans groot dat we richting de 0 doden gaan. Mensen maken nu eenmaal fouten.

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin

Hoe kan ik IT-personeel recruiten?

|
Bedrijf, Diensten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!