Als mensen hebben we drukke dagen. We gaan werken, halen de kinderen op van school en gaan sporten of uit. Hierdoor gaan we vaak van hot naar her doorheen de dag. In beweging zijn, betekent natuurlijk ook dat we op een bepaalde manier ergens moeten komen. Hiervoor wordt helaas nog te vaak de auto gekozen. Er zijn echter milieuvriendelijke manieren om probleemloos op de bestemming te geraken! We zetten hier graag dan een aantal hulpmiddelen om de milieuvriendelijke verplaatsingen zo foutloos mogelijk te maken.

Pimp uw fiets!

Een van de beste manieren om u te verplaatsen is door de betrouwbare tweewieler te nemen. Er zijn veel soorten fietsen waaruit u kunt kiezen. U kunt deze fietsen aanpassen aan uw noden en afstanden. Zo kan u opteren voor een elektrische fiets wanneer de afstanden te lang zijn. Wanneer u veel moet meenemen, kunt u kiezen voor fietstassen. Deze fietstassen kunnen dan uw boodschappen of uw handtas bevatten terwijl u fietst. Meestal kunt u fietstassen er trouwens afhalen wanneer u deze niet nodig hebt. Een ander voorbeeld is om bijvoorbeeld een bakfiets of tandem te kopen, waarmee u uw kinderen ook kan vervoeren. Zo bent u overal op een groene manier naar toe!

Ga te voet bij korte afstanden

Wanneer u minder dan een kilometer moet gaan en u niet veel te dragen hebt, is het een goed idee om te kiezen om te voet te gaan. Een kilometer te voet wandelen, neemt ongeveer een twintigtal minuutjes in beslag. Door te wandelen draagt u trouwens ook bij tot uw stappen voor de dag. Een volwassen persoon moet namelijk ongeveer tienduizend stappen per dag zetten om echt in conditie te blijven. Dit is een gemakkelijke oplossing!

Gebruik het openbaar vervoer of carpool

Een bus of trein nemen is vaak wel gekend, maar niet zo geliefd. De grootste klachten zijn dat het druk is of dat de voertuigen niet te vertrouwen zijn. Hoewel dit inderdaad af en toe het geval is, is de bus of trein ideaal wanneer u reist tijdens de daluren. Dan is er veel plaats en alles gaat net iets vlotter. Daarbij kunt u soms ook uw fiets of scooter meenemen op het openbaar vervoer tegen een klein extra prijsje!