Ook zo’n moeite met het kiezen tussen mozaïektegels, gewone tegels of juist iets heel anders? Dan is het handig om te ontdekken wat nou het verschil is tussen deze soorten vloer- en wandbedekking. In deze blog leggen wij jou uit wat het verschil is, Tegels 1010 dus!

Soorten tegels

(Mozaiek) tegels zijn meestal verkrijgbaar in 5 soorten materialen:

  • Steen: stenen tegels zijn gesneden uit natuurlijke materialen, waaronder marmer, leisteen, graniet en kalksteen, om maar een paar van de meer populaire opties te noemen.
  • Glas: zoals de naam al zegt, zijn deze tegels vervaardigd uit glas en een perfecte keuze voor mozaïekinstallaties.
  • Keramiek: gevormd uit een mengsel van klei, mineralen en water, zijn keramische tegels bestand tegen krassen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor vloeren.
  • Porselein: gevormd uit een dichte zandachtige stof die meer waterbestendig is dan keramiek, het is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen
  • Klei: zoals de naam al aangeeft, is deze tegel gevormd uit een kleimengsel en wordt het meestal gebruikt voor buitentoepassingen.

Hoewel dit de meest gebruikte tegelmaterialen zijn, hebben technologie en vindingrijkheid het mogelijk gemaakt om wand- en vloertegels te vinden die zijn gemaakt van een verscheidenheid aan producten, waaronder gerecycled rubber, metaal, glas en natuurlijke materialen zoals schelpen. Deze hebben een leuke uitstraling. Onthoudt wel dat mozaiek tegels van glas erg glad kunnen zijn en metalen tegeltjes sneller zullen krassen.

Patronen in mozaiek

Nadat u de mozaiek tegel van uw keuze heeft geselecteerd, is de volgende beslissing om te beslissen welk patroon u in uw installatie wilt gebruiken. De keuzes zijn eindeloos en omvatten raster, dambord, visgraat, diamant, baksteen … bijna elk patroon dat je maar kunt bedenken. Alles mag, maar er zijn enkele standaard looks die u misschien wilt overwegen.

  • Visgraat is een klassieke zigzag-look die kan worden gebruikt in vloer- of wandtegels of zelfs als open haard.
  • Een baksteenpatroon wordt het best gebruikt wanneer een tegel met één kleur wordt gekozen en wordt meestal op een horizontale manier gelegd die kan helpen een kamer visueel uit te breiden.
  • Mozaïeken kunnen als accent worden aangebracht of worden gebruikt om een ​​hele muur te bedekken. Omrand een douchecabine of creëer een ‘vloerkleed’ op de vloer of omring je badkuip met een muur van glanzende mozaïek tegels voor een overdreven elegantie.
  • Het dambordpatroon is een leuke manier om grote tegels te plaatsen en geeft een speelse, grafische uitstraling aan een informele ruimte zoals een speelkamer, keuken of serre.
Lees ook:  Nieuwe kozijnen nodig?

Ook zo veel nieuwe informatie geleerd over mozaiek tegels? Deel dan onze post met jouw vrienden.