Verschillend vogelvoer kopen voor elk seizoen

27/07/2021
|
32
vetbollen

Net als dat mensen een gevarieerd dieet moeten volgen, moeten vogels dat ook. Dit hangt namelijk af van de verschillende behoeftes die de dieren hebben bij ieder seizoen van het jaar. Hieronder kom je te weten hoe het beste vogelvoer kopen afhangt van de seizoenen.

De lente: op krachten komen na de winter

In het seizoen waarin alles tot bloei komt in de natuur, is het ook voor de vogels van belang dat ze weer op krachten kunnen komen. Toch is niet alles in overvloed. Zaadjes zijn vaak moeilijk te vinden en de insecten moeten ook nog groeien in getalen. De vogels zijn daarentegen erg druk bezig met het zoeken van een partner, het bouwen van een nest, het leggen en uitbroeden van eieren en het grootbrengen van de jongen. Om dit goed te kunnen doen hebben ze veel eiwitten en kalk nodig. De eiwitten vinden ze vooral in insecten, maar kunnen ze ook krijgen uit meelwormen en 4-seizoenen vogelvoer. Kalk krijgen ze ook uit insecten, maar ook uit uitgekookte en fijngestampte eierschillen.

De zomer: nog meer eiwitten

In de warmste dagen van het jaar is het belangrijk dat de vogels voldoende water tot hun beschikking hebben, niet alleen om van te drinken, maar ook om in te baden. Daarnaast hebben ze nog steeds veel eiwitten nodig om een verenkleed te maken dat ze beschermt tegen de winterse kou. Insecten komen door de hitte nu wel boven de grond uit, waardoor vogels eindelijk een hoofdbron van eiwitten kunnen proeven. Je kunt ze helpen door insecten naar jouw tuin te leiden met bloeiende planten en door wormen met water de grond uit te lokken.

Gerelateerd nieuws  Hoe kunt t uw meubels beschermen met klebefilz

De herfst: voorbereiden op de winter

In de herfst zullen vogels zich voor moeten bereiden op de winter. Dit doen ze door alvast een vetvoorraad op te bouwen, waaruit ze energie kunnen halen. Een goede bron van vetten krijgen ze uit vetbollen en pinda’s. Ook zullen ze op zoek gaan naar plekken waar veel eten te verkrijgen is tijdens de winter, dus als je ze nu voert zullen ze waarschijnlijk een tijdje blijven.

De winter: nog meer vetbollen

Om zichzelf in de koude winterse dagen warm te houden, moeten vogels veel energie verbruiken. Ze kunnen zelfs 10 procent van hun totale lichaamsgewicht verliezen in een nacht. Ze zullen dus ook niet kieskeurig zijn in wat ze eten, zolang het maar vetten bevat.

vogelvoer kopen

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe onderhoud je je huis het beste?

|
Huis en tuin

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!