Ondergoed is voor vrouwen een afweging tussen comfort en de mode. Het bekende gezegde: wie mooi wil zijn moet pijnlijden, klopt dan ook helemaal. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de rondingen van een vrouw. Zo zijn er vrouwen met meer rondingen dan andere vrouwen en vrouwen met minder rondingen dan andere vrouwen. Met name die laatste groep vrouwen heeft sterk de behoefte om zich aan te passen. Deze groep vrouwen kiest bijvoorbeeld voor de push-up BH om de rondingen van de borsten te verbeteren. De push-up BH levert druk op de borst waardoor deze ronder wordt. Dit zorgt ervoor dat de borst er voller uitziet. Binnen de hedendaagse mode is het zo dat vrouwen worden geacht om bepaalde rondingen te hebben. Vrouwen die niet voldoen aan deze mode proberen dit dus alsnog te bereiken.

Nadeel van de push-up BH

Het nadeel van de push-up BH is dat deze zeer oncomfortabel is. De druk die de BH op de borsten uitoefent leidt bij veel vrouwen tot pijn. Vandaar dat de meeste vrouwen na een lange dag de BH meteen uitdoen. Een comfortabele BH is de susa BH. De susa BH is het tegenovergestelde van de push-up BH. Deze BH drukt veel minder op de borst van de vrouw en heeft bovendien geen ijzeren beugel. Hierdoor is deze BH voor veel vrouwen een stuk comfortabel.

De sport BH

Sporten met een susa BH is niet aan te raden. De borsten hebben in deze BH te veel ruimte waardoor zullen bewegen tijdens het sporten. Dit kan leiden tot schuurplekken en ongemakken tijdens het sporten. Om dit te voorkomen zijn er sport BH’s die borsten beter op de plek kunnen houden en er op die manier voor zorgen dat sporten een stuk aangenamer wordt. Het geeft verschillende levels binnen de sport BH’s die inspelen op de intensiteit van de sport. Het uiteindelijke doel voor veel vrouwen is om geen hangborsten te krijgen. Overigens geldt dat vrouwen met grotere borsten tijdens het sporten last kunnen krijgen van rug- en nekklachten. Doe dus altijd rustig aan en luister naar je lichaam.