Voordelen van chiptuning

02/09/2020
|
34
chiptuning

Waarom kiest men voor chiptuning? Ten eerste zult u merken dat de motor sneller reageert als u het gaspedaal indrukt. Het totale vermogen zal aanzienlijk toenemen. De krachtoverbrenging wordt soepeler, wat zorgt voor een veiligere rijervaring, wat het rijden op zijn beurt gemakkelijker en veiliger maakt. Tijdens normaal rijden zult u merken dat MPG beter is, wat niet alleen de brandstofkosten verlaagt die u moet betalen, maar ook uw ecologische voetafdruk minimaliseert. De gasrespons is verbeterd en het snelheidsbereik wordt vele male groter.

Wat gebeurt er bij chiptuning?

Bij chiptuning wordt er iets aangepast waarbij de elektronische regeleenheid opnieuw wordt geprogrammeerd om de motor binnen verschillende parameterbereiken te laten draaien. De ECU-chip zit in het injectiesysteem en regelt de hoeveelheid lucht en brandstofmengsel die ontstaat. Bij het herprogrammeren kunt u de chip vertellen hoe hij met brandstof en lucht moet omgaan.

Op welke manier chiptuning?

Chiptuning kan op 2 manieren in de auto gezet worden. De eerste is de engine tuning-chip. Dit is een belangrijk onderdeel van elektrische en computersystemen voor auto's. De chips in het voertuig kunnen veel verschillende systemen aansturen, aanpassen en ervoor zorgen dat ze altijd goed worden aangedreven.

Gerelateerd nieuws  Welke elektrische auto past bij mij? 

De functie voor het aanpassen van de autochip vervangt de standaardsoftware op de ECU en dekt de software af met nieuwe software die kan worden geprogrammeerd om de algehele prestaties van de auto te optimaliseren. Dit wordt het remapping van de auto genoemd, omdat de ECU in wezen een programma is dat bepaalt hoe de motor werkt. Je kan zelf kijken hoe je je auto wilt chiptunen en waar. Zo kun je bijvoorbeeld voor chiptuning in Maastricht terecht bij CTS chiptuning waar wordt gekeken wat het beste is voor jouw auto.

Negatieve effecten chiptuning.

ChipTuning zal natuurlijk het vermogen van het voertuig vergroten. Als u harder rijdt dan kunt u denken dat u de levensduur van uw motor verkort. ChipTuning verhoogt op geen enkele manier de belasting van de motor, dus het opnieuw toewijzen doormiddel van chiptuning heeft geen invloed op de levensduur, het heeft alleen invloed op uw rijstijl.

Meer in deze categorie

Is het wrappen van je auto het geld waard?

|
Auto

Van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze tips

|
Auto

De nieuwe Kia Niro komt dit jaar uit: wat kun je ermee doen?

|
Auto

Welke elektrische auto past bij mij? 

|
Auto
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!