Wat is aquafaba en wat kunt u ermee?

13/04/2021
|
76
Aquafaba

Zoals u waarschijnlijk wel kon raden heeft aquafaba met water te maken. Faba staat echter voor bonen. Aquafaba staat dus letterlijk voor bonenwater. Aquafaba is pas een ding sinds 2014. Door de opkomst van Vegans zijn er steeds meer maaltijden of voedingsmiddelen die wij kunnen consumeren waar we 20 jaar geleden geen weet van hadden. Aquafaba is door Vegans ontdekt. Zij kwamen erachter dat het vocht uit blikken bonen enorm veel eiwitten bevatte. Dit zette hen aan het denken: ‘hoe kan dit effectief in de keuken gebruikt worden?’ vroegen zij zich af. Na dit denkproces kwamen er verschillende unieke Vegan recepten op de wereld! Bent u benieuwd naar hoe dit vocht verwerkt kan worden? Lees dan verder!

 

Hoe verwerkt u aquafaba

Eigenlijk kunt u aquafaba vergelijken met het wit van een ei. Door de vergelijkbare eigenschappen kunt u vrijwel alles met aquafaba doen wat u ook met Ei wit kunt doen. Hierbij kunt u dus denken aan: emulgeren, schuimen, binden, opstijven en verdikkingsmiddel. De smaak van deze waterige substantie boordevol eiwitten is er eigenlijk niet. Dit maakt het dus nog makkelijker om dit water te verwerken in gerechten. Het vocht is ook makkelijk op smaak te brengen met toegevoegde ingrediënten. Aquafaba kunt u echter niet als gehele ei vervanger gebruiken. Dit komt doordat de eigenschappen van het eigeel weer anders zijn dan die van het eiwit. Echter kunt u wel lijnzaad proberen. Aquafaba is bovendien gezonder dan een ei. Dit komt doordat een ei vetten en cholesterol bevat en aquafaba heeft dit niet.

Gerelateerd nieuws  Last van spataderen

 

Op welke manier kunt u aquafaba verkrijgen

Er zijn twee verschillende manieren om aquafaba in huis te halen. De makkelijkste manier is om een blik of pot met kikkererwten af te gieten. De kikkererwten kunt u dan alsnog verwerken in andere gerechten. Het vocht dat u dan overhoud is uw aquafaba. De tweede manier is door het zelf te maken. Dit kunt u doen door gedroogde bonen te weken in water. Doordat u het zelf dus doet kunt u gemakkelijk de dikte van de aquafaba bepalen. Zelf aquafaba maken kost echter meer tijd dan uit

 

Aquafaba

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby

Wat zijn de psychische gevolgen van seksueel misbruik?

|
Gezondheid

Hoe werkt een laserbehandeling?

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!