Hoe werkt een laserbehandeling?

Laserbehandeling

Nu de zomer er weer aankomt wordt het weer tijd voor leuke jurkjes en korte rokjes! Helaas hoort daar ook weer bij dat je die vervelende haren op je benen en de bikinilijn weer moet bijwerken. Wanneer het zomer dreigt te worden, stijgen de aanvragen voor laserontharing vanzelfsprekend mee. Heb je dit nog nooit laten doen en wil je weten hoe het werkt? In deze blog lees je er alles over!

Wat is een laserbehandeling?

Een laserbehandeling is een methode om de haargroei permanent te verwijderen. Dit wordt gedaan door, je raadt het al, lasertechnieken. Bij deze methode worden haarzakjes vernietigd, hierdoor groeit er na de behandeling geen haar meer op de behandelde plek. Een laserbehandeling staat garant voor een aantal jaar geen haargroei, na een bepaalde periode dien je terug te komen voor een zogenoemde ‘opfrisbehandeling’. Dit is nodig omdat je huid van nature een herstellend vermogen heeft, hierdoor gaan na een aantal jaar weer een aantal haarzakjes groeien

Hoe werkt een laserbehandeling

Als je in bijvoorbeeld Limburg woont, maak je een afspraak bij de Laserkliniek Sittard. Hier geef je aan op welke plekken op jouw lichaam je de haargroei wilt verwijderen. Tegenwoordig kan dit elke plek zijn op je huid. In de meeste gevallen gebeurt dit bij je benen, oksels en bikinilijn. Je kunt er ook voor kiezen om een laserbehandeling te nemen voor ongewenste haargroei op bijvoorbeeld je kin, bovenlip, borst of rug.
Allereerst zet de schoonheidsspecialist van de laserkliniek een apparaat op je huid en ‘schiet’ als het ware een laserstraal op je huid af. Het pigment dat zich in de haarzakjes in de huid bevindt, neemt de hitte van de laser op. Doordat de laser zo warm wordt, kan het haarzakje hier niet meer tegen en wordt deze vernietigd. Hoe groter het oppervlakte van de haarzakjes, hoe langer zo’n behandeling natuurlijk duurt. Aangezien de behandeling secuur moet gebeuren, duren laserbehandelingen langer dan bijvoorbeeld waxen.

Gerelateerd nieuws  Hoe kun jij zorgen voor minder afval?

Laserbehandeling

Zitten er ook nadelen aan verbonden?

De voordelen zijn inmiddels bekend, het is een snelle manier van ontharing en je haarzakjes zijn voor een lange tijd vernietigd. Maar zoals altijd geldt er: ieder voordeel heeft zijn nadeel, ook bij een laserbehandeling. Een nadeel bijvoorbeeld is dat het een redelijk langdurig proces is. Voor een behandeling dien je enkele keren langs te komen voordat alle haarzakjes daadwerkelijk vernietigd zijn. Een laserbehandeling is mede door de herhaalbezoeken duurder dan het laten ontharen door middel van bijvoorbeeld waxen. Een ander nadeel is dat je tussen de behandelingen door jezelf niet mag scheren, dit stimuleert de haargroei immers weer. In het ergste geval kunnen er tijdens een laserbehandeling littekens of brandwondjes ontstaan, dit gebeurt met de huidige techniek echter heel zelden.

Hopelijk ben je nu wat wijzer geworden in de wereld van laserbehandelingen. Heb je meer interesse in (cosmetische) behandelingen? Lees dan snel meer in deze blog!

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie

Hoe kom je op voor jezelf?

|
Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!