Welke opties heb ik bij het theorie-examen

08/01/2020
|
31
rijschool in Delft

Het is mogelijk om op je 16de al te starten met het halen van jouw rij-theorie-examen. Dit examen moet je behalen om uiteindelijk op te mogen gaan voor je rijbewijs. Tijdens het theorie-examen wordt een aantal belangrijke theoretische kennispunten getest. De kennispunten zijn verkeersregels, gevaarherkenning en verkeersinzicht. Naast het theorie-examen zul je natuurlijk wel gewoon rijlessen moet volgen bij een rijschool zoals een rijschool in Delft en zul je ook gewoon op moeten gaan voor je praktijk examen.

rijschool in Delft

De verschillende soorten van het theorie-examen

Het theorie-examen is te doen in een aantal vormen. Om hier een duidelijkheid te verschaffen aan de mensen die dit nodig hebben is er voor gekozen om dit uit te werken hieronder. Zo is het meteen overzichtelijk hoe je en wat je keuzes kunnen zijn.

Het eerste examen is natuurlijk het standaard examen waarbij je gewoon in een lokaal van het CBR via een computer je examen maakt. Je vult je antwoorden in aan het einde ontvang jij jouw uitslag. Voor het examen staat een tijd van 30 minuten. Het is ook mogelijk om dit examen in het Engels te maken. Dit dien je wel vooraf aan te geven via een reservering.

Het is ook mogelijk om tijdsverlenging te krijgen. Dit geldt zowel voor het examen in het Nederlands als voor het examen in het Engels. De extra tijd bedraagt 15 minuten. Dit examen is bedoeld voor mensen met dyslexie.

Gerelateerd nieuws  In elk land gaat het er anders aan toe

Voor mensen die geen goed Nederlands kunnen is er de optie om het examen met een tolk te maken. Dit dien je wel van te voren te reserveren. De tolk vraag je aan via TolkenNet. Dit dient minimaal 14 dagen van te voren te gebeuren. Het is ook mogelijk om dit examen te maken met een gebaren tolk. Deze tolk komt niet van TolkenNet en kan gewoon een vriend of familielid zijn.

Een andere optie is een individueel begeleid examen. Tijdens dit examen begeleid een persoon van het CBR jouw bij het examen waardoor jij je meer kunt concentreren. Deze persoon helpt je echter niet bij de vragen. Het voordeel is daarnaast dat je in een aparte ruimte zit en dus geen afleiding hebt van buitenaf. Om dit examen te doen dien je natuurlijk wel in het bezit te zijn van de juiste doktersverklaring.

Na het theorie examen beginnen met rijlessen in Delft

Nadat je het theorie examen hebt behaald kun je beginnen bij rijschool in Delft. Dit zorgt ervoor dat je meteen kunt door pakken nadat je klaar bent.

Meer in deze categorie

Is het wrappen van je auto het geld waard?

|
Auto

Van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze tips

|
Auto

De nieuwe Kia Niro komt dit jaar uit: wat kun je ermee doen?

|
Auto

Welke elektrische auto past bij mij? 

|
Auto
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!