Is het wrappen van je auto het geld waard?

08/09/2023
|
65

Voor de meeste autoliefhebbers is het overwegen van het laten wrappen van je auto geen onbekende gedachte. Hier zijn verschillende mogelijkheden in en hier speelt de financiële kant ook een belangrijke rol in. Het is daarom ook geen makkelijke keuze om snel te maken. In deze blog worden de afwegingen verteld waar je misschien nog niet eens aan hebt gedacht. Veel leesplezier dus!

Wat betekent het wrappen van je auto?

Wrappen betekent eigenlijk het veranderen van je autokleur. Hierbij wordt er dus een lag folie over de auto heen geplaatst. Waardoor je niet meer ziet welke kleur de auto eerst had. Zoals je met de auto verschillende keuzes hebt qua lak, is dit hier ook het geval. Je kunt de keuze maken tussen verschillende normale kleuren, matte kleuren, maar ook een soort metallic afwerken. Dit is geheel aan te passen naar je eigen smaak. Natuurlijk draait het niet alleen maar om de binnenkant van je auto. Veel mensen houden ook van een stuk comfort. Hoe dit in de toekomst uitgaat zien kun je lezen in een andere blog.

Voordelen voor je auto!

Het laten wrappen van je auto brengt ook enkele voordelen met zich mee. Deze staan hieronder uitgewerkt:

  • Goedkoper: De meeste mensen die hun auto laten wrappen doen dit, omdat ze de kleur moe zijn en toe zijn aan iets nieuws. Denk hierbij aan iemand die al jarenlang een witte auto rijdt, maar er gewoon op uitgekeken is. Dan is het dus mogelijk om tegen een goedkopere prijs deze witte auto zwart te laten wrappen. Het ligt hierbij dan niet zozeer aan de kleur, maar aan het feit dat een laag folie minder kost dan helemaal overspuiten.
  • Bescherming: Een auto waar een wrap omheen is gemonteerd is ook veel beter beschermt. Dit komt doordat het als barrière dient tussen het voorwerp en de autolak. Een scherpe punt tast dus eerst de wrap aan en komt daarna pas bij de natuurlijke autolak.
  • Tijdelijke look: De aangebrachte wrap is vaak een tijdelijke keuze. Je bent je oude kleur moe en brengt hierom de wrap aan. Natuurlijk gaat er een moment komen dat deze laag gaat slijten, maar als je kwalitatief een goeie keus maakt, hoef je hier niet heel bezorgd om te zien. Het is bij de meeste dealers ook mogelijk hem zelf te personaliseren. Denk hierbij aan een eigen logo of kleur. Waar wrappen vooral aan de buitenkant te zien is, kun je ook de opties overwegen meer aan de binnenkant bij de motor. Dit heet chiptuning. Als je benieuwd bent naar hoe dit in zijn werk gaat, kun je dat hier lezen.
Gerelateerd nieuws  Van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze tips

Hoelang blijft de wrap daadwerkelijk zitten?

Uiteindelijk blijft er dan nog maar 1 vraag over. Hoelang blijft de gewenste wrap zitten? Zoals we al eerder hebben aangegeven hangt dit echt af van de kwaliteit en hoe er met de folie wordt omgegaan. De gemiddelde wrap gaat dan ook tussen de 6-8 jaar mee. Indien je de keuze maakt om de wrap te verwijderen, is het advies dit te laten door iemand die hier gespecialiseerd in is. Dit komt doordat de folie er strak omheen zit.

Meer in deze categorie

Van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze tips

|
Auto

De nieuwe Kia Niro komt dit jaar uit: wat kun je ermee doen?

|
Auto

Welke elektrische auto past bij mij? 

|
Auto

Veilig rijden met sneeuw

|
Auto, Transport
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!