Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

luchtbed 1 persoons

Backpacken biedt veel vrijheid: je kunt gaan en staan waar je wilt, het enige dat je nodig hebt zijn de spullen die je bij je kunt dragen. Juist daarom is het ook erg belangrijk dat je goede keuzes maakt over welke spullen je mee wilt en moet nemen. Om je hierbij te helpen zetten wij een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje.

Een goede rugzak
De term zegt het al: backpacken. Een goede rugzak is essentieel voor jouw reis, omdat je hierin alles mee moet dragen. Enerzijds moet de rugzak natuurlijk groot genoeg zijn om al jouw spullen mee te kunnen nemen, maar anderzijds moet deze niet te groot en te zwaar worden om te kunnen dragen. Ga dus opzoek naar de juiste maat en investeer in een goede kwaliteit rugzak met veel draagcomfort.

Een tent, luchtbed 1 persoons en slaapzak
Kies je ervoor om te verblijven in hotels en hostels? Dan kun je deze stap overslaan. Wil je ook gaan kamperen? Dan is het uiteraard belangrijk om een tent, luchtbed en slaapzak mee te nemen. Qua maat is het verstandig om voor zowel de tent als het luchtbed 1 persoons variant te kiezen. Zo vermijd je dat je rugzak te zwaar wordt.

Gerelateerd nieuws  Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

Een zaklamp of hoofdlamp
Het meebrengen van een zaklamp of hoofdlamp is niet alleen handig voor wanneer je in de avond op avontuur gaat, ook bij een nachtelijk toiletbezoek kan deze goed van pas komen. Vergeet overigens niet om genoeg batterijen mee te nemen!

Een waterfles of waterzak en voedsel
Wanneer je ervoor kiest om te gaan backpacken zal dit ongetwijfeld betekenen dat je veel in beweging zult zijn. Om ervoor te zorgen dat jouw lichaam dit allemaal aan kan moet je altijd genoeg water en eten bij je hebben. Zorg ervoor dat je een waterfles of waterzak bij je hebt die je opnieuw kunt vullen en zorg voor voedzame snacks.

Toiletartikelen en EHBO-artikelen
Ook tijdens het backpacken is jouw persoonlijke hygiëne belangrijk. Het kan dan ook heel erg fijn zijn om je na een lange dag reizen op te frissen. Het kan verstandig zijn om toiletartikelen mee te nemen in reisverpakkingen, omdat je zo ruimte en gewicht in je rugzak bespaart. Denk er daarnaast altijd aan om de benodigde EHBO-artikelen mee te nemen, zodat je nooit voor verassingen komt te staan!

Meer in deze categorie

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Hoe kom je op voor jezelf?

|
Lifestyle & Hobby

Ontspanning nodig? Hier zijn 5 tips!

|
Lifestyle & Hobby, Ontspanning

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!