Je hebt vast wel eens over de voordelen van yoga gehoord. Hoe het helpt ontspannen, tot jezelf te komen en rust in je hoofd brengt. Maar heb je er ook al eens over nagedacht hoe goed yoga buiten voor je kan zijn. Daar zijn een aantal redenen voor.

Yoga Stein

Geluid

Yoga begon in de oorsprong als een buiten sport. Niet zo gek als je je bedenkt hoe rustig het buiten is en hoe goed jij je hier op jezelf kunt concentreren. Daarnaast hoor je vaak dat er in yoga studio’s kunstmatig muziek wordt opgezet om het geluid van de zee of vogels na te bootsen. Dit heb je buiten niet nodig.

Geen afleiding

Yoga gaat uiteindelijk om focus. Hier kun je dus het beste zo min mogelijk afleiding bij gebruiken. Zoek een plekje in de buurt zoals in de tuin, aan het water of als je yoga in Stein beoefend wellicht in het bos. Zorg in dit geval wel voor een dikkere yogamat. Je wilt natuurlijk niet afgeleid worden van een steentje onder je voet.

De juiste Asana’s

Binnen Yoga is alles met elkaar verbonden, de mens, dier, natuur en aarde. Hier komen ook de namen van verschillende Asana’s vandaan. Je kunt je houdingen zelfs aanpassen aan de locatie waar jij je yoga oefeningen beoefent. Ben je bijvoorbeeld aan het water dan zouden de boom, kikker of sprinkhaan mooie houdingen zijn. Maar doe vooral wat voor jouw lichaam prettig voelt.

Verbinding

We haalden net al aan hoe alles met elkaar in verbinding staat. Mocht je buiten yoga uitoefenen probeer die verbinding dan ook op te zoeken. Loop een stukje door de natuur, met je voeten door het gras of ga lekker liggen en geniet van het licht op je gezicht. Probeer de plek te bedanken op jouw manier voor de prettige meditatie of yoga sessie.

Lees ook:  Hoe haal je het maximale uit je leven? 

Yoga in Stein

In principe kun je yoga overal uitoefenen waar je wilt. Mocht jij buiten worden afgeleid van insecten of het om een andere reden niet prettig vinden is het natuurlijk ook mogelijk om in een yogastudio de mat op de kruipen. Bij Yoga Stein ben je van alle faciliteiten voorzien. Je hoeft dan ook niet meer zelf te slepen met blokken, mat of deken.