Zelf je tuin ontwerpen?

22/06/2022
|
232
houtafval container huren

Het is goed mogelijk om zelf je tuin te ontwerpen. Alleen veel mensen die een mooie tuin willen, die laten het doen. Begrijpelijk, want een goede tuinontwerper kan er heel wat moois van maken. Maar, niet voor iedereen is een tuin laten ontwerpen nodig of betaalbaar. Als je niet te hoge eisen stelt kun je het prima zelf doen. Benieuwd naar de tips om dit aan te pakken? Check het hier.

Afscheiding

Een belangrijk onderdeel van de tuin is een goede afscheiding. Kijk dus goed naar wat je als afscheiding wil, wat mag en wat de juiste erfgrens is. Anders krijg je later natuurlijk gedoe met de buren. En een bezoekje aan de Rijdende Rechter, wie wil dat nu echt? Een schutting is vrij gebruikelijk. Het is daarbij wel slim om voor de palen beton te gebruiken of in ieder geval hardhout. Gewoon hout rot namelijk ontzettend snel in de grond. Daarom zie je ook altijd bij een schutting een soort kier onder de panelen: zo komt het hout niet bij de grond.

Indeling

Het belangrijkste waar je op moet letten bij een tuin? Dat is wat je er wil doen. Houd je van BBQ-en of ben je iemand die graag van de bloemetjes geniet? Het is ook belangrijk om goed in te schatten hoeveel tijd je kwijt wil zijn aan het onderhoud van de tuin.  Wil je niet zoveel tijd kwijt zijn? Denk dan niet direct dat tegels de beste oplossing zijn. Die vragen ook om onderhoud namelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van al die mos die op de tegels groeit? Wat een slim alternatief is? Dat is een tuin waar de planten heel dicht op elkaar zijn. Dit zorgt ervoor dat onkruid gewoon geen ruimte krijgt. En tegelijkertijd heb jij mooi een dichtbegroeide tuin. Een win-win situaties dus.

Gerelateerd nieuws  Hoe werkt groene stroom eigenlijk?

houtafval container huren

Houtafval container huren

Pak je het vrij groots aan en komt er ook een schuurtje? Dan is het wellicht verstandig dat je een houtafval container gaat huren. Het kan ook zijn dat je in plaats van een houtafval container huren een groen afvalcontainer moet huren. Ook kan het zijn dat je zowel een houtafval container huren moet als een groenafval container.

Heb jij nog veel houtafval? Kijk hoe je deze kan hergebruiken in je tuin!

Meer in deze categorie

De voor- en nadelen van een warmtepomp

|
Huis en tuin

Duurzaamheid in asbestbeheer

|
Huis en tuin

7 tips voor sfeervolle badkamerverlichting

|
Huis en tuin

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!