Zo snel mogelijk je hond zindelijk maken

22/07/2021
|
31
bank hoes

Heb jij een nieuwe beste vriend in huis genomen? Buiten dat het super gezellig en veel knuffel plezier is, wil je natuurlijk ook dat je geliefde viervoeter zo snel mogelijk zindelijk is. Maar hoe kun je dat nu het beste aanpakken?

Let goed op signalen

Waar het allemaal bij begint is goed op de signalen letten. Zo zijn er bijvoorbeeld vaste tijden waarop je er zeker van kunt zijn dat je hond zijn behoeften moet doen. Heeft je hond net gegeten of wordt je hond net wakker? Dan zijn dit goede momenten om een blokje om te wandelen. Wat ook een bekend teken is, is snuffelen. Gaat je hond door het huis heen snuffelen? Dan is de kans groot dat er geplast of gepoept gaat worden.

Beloon je hond wanneer het goed gaat

Lukt het je hond om te plassen op de plekken waar ook geplast moet worden? Prijs hem dan! Op deze manier leert je hond dat het goed is om buiten zijn behoeften te doen. In het begin kun je ervoor kiezen om een traktatie in de vorm van een koekje mee te nemen om het leerproces te versnellen. Houd wel altijd in je achterhoofd dat honden het zelf ook helemaal niet fijn vinden om hun behoeften te doen op het tapijt of de vloer, ze gaan zelf ook veel liever naar buiten.

Gerelateerd nieuws  Wonen in Best

Bescherm je huis met een bank hoes

Een jonge hond moet nog leren wat allemaal wel en niet mag. Zo verschillen de meningen over of een hond wel of niet op de bank mag. Vind jij dat je hond wel op de bank mag? Dan is het wel zo verstandig om je bank te beschermen. Dit kun je doen door handdoeken neer te leggen, maar een veel makkelijkere optie is een bank hoes. Een bank hoes past om elke bank heen en kan makkelijk de wasmachine in!

Geduld is een schone zaak

Hoe graag je ook wilt dat je hond na 2 dagen al zindelijk is, het kost veel tijd. Wees daarom geduldig en verplaats je in de hond. Het is normaal dat op jonge leeftijd ongelukken gebeuren. Zo kun je na een tijdje met een gerust hart veilig op vakantie met je hond op de achterbank zonder bang te zijn voor ongelukjes.

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe onderhoud je je huis het beste?

|
Huis en tuin

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!