Vaak is het een grote klus om te beginnen aan je grote schoonmaak. De meeste mensen doen wel maandelijks de grote schoonmaak van het huis waardoor heel het huis bijna op zijn kop staat totdat alles glanst. Schoonmaken vindt niet iedereen fijn en vooral niet omdat het vaak lang duurt of omdat niet iedereen weet hoe ze het correct kunnen aanpakken waardoor je op je gemakt kan beginnen met schoonmaken. Schoonmaken is natuurlijk een belangrijke zaak, of het nu je kantoor is, je huis of gewoon een tafel waar je hebt gegeten. Het is belangrijk om alles schoon te houden vooral omdat dit ook hygiënischer is.

Hoe pak ik het aan?

Om te beginnen zorg je eerst dat alles van de grond is natuurlijk met alles wordt bedoeld de stoelen op tafel, de kleine tafeltjes op de zetel, enzovoort. Wanneer je dat hebt gedaan kun je alvast alle ramen open zetten voor genoeg verluchting tijdens het schoonmaken zodat het huis ook goed verlucht wordt in die tijd. Vervolgens zet je alle doeken, de stofzuiger, de dweil, etc. klaar om niet tijdens het schoonmaken nog eens moet zoeken naar alles.

Natuurlijk om stof af te vegen en te dweilen heb je emmers nodig met warm water, in dit water kun je bij voorkeur ook een klein beetje desinfectiemiddel doen om hygiënisch aan het werk te gaan en om te zorgen dat alles goed schoon is. Een desinfectiemiddel kan sterk  zijn dus moet je zeker opletten dat je niet te veel desinfectiemiddel gebruikt, een klein beetje is voldoende.

Lees ook:  Alles over gezichtsverzorging voor mannen

Je hebt trouwens ook desinfectiemiddel om speciaal stof af te doen dit kan natuurlijk ook handig zijn om te gebruiken. Wanneer alles klaar staat kun je beginnen aan je schoonmaak, als je huis of het gebouw dat je moet schoonmaken meerdere verdiepingen heeft is het handig om van boven te beginnen.

Klaar met schoonmaken?

Wanneer je klaar bent met schoonmaken zie je een duidelijk verschil met daarvoor, je voelt ook dat alles proper is. De schoonmaak kun je afronden door een kamergeurtje te sprayen in de ruimte(s).