Bodemleven in de moestuin

moestuinvoeding

Als jij je eigen groente wilt kweken dan kan je dat doen door een moestuin aan te leggen. Veel mensen denken bij en moestuin aan een hele grote tuin, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Je kunt zelfs op een balkon een moestuin hebben. Er zijn namelijk verschillende manieren van moestuinieren.

Moestuinbakken of potten

Je kunt er voor kiezen om groente planten in moestuinbakken of potten te kweken vanwege verschillende redenen. Het kan zijn dat je weinig ruimte hebt of je vind het gewoon leuker uitzien. Maar het kweken in moestuinbakken of potten heeft ook veel voordelen voor verschillende groente soorten die vatbaar zijn voor ziektes, zoals de tomaten plant.

moestuinvoeding

Moestuinvoeding

Als je ervoor kiest om in potten of bakken te gaan kweken moet je er wel op letten dat je voldoende moestuinvoeding aan de planten toevoegt. Lees op de beschrijving van moestuinvoeding hoeveel en hoe vaak je de voeding moet toevoegen. Je wil uiteraard wel de beste oogst behalen!

Kweken in de volle grond

Een andere optie is om in de volle grond te gaan kweken. Om erachter te komen wat voor grond jij hebt kun je een bodemtest doen door een glazen pot ¾ te vullen met grond en ¼ met water (laat nog wat lucht ruimte over). Schud de pot een paar minuten heel hard door en zet de pot neer. De volgende dag kun je zien waar je bodem uit bestaat.

Gerelateerd nieuws  Groene vingers kweken: tuinieren voor beginners

Als het grootste deel zand is heb je een zanderige bodem, let dan op het water, de planten zullen sneller droog staan. Als het grootste deel klei is dan heb je een klei of leem grond, in dit geval kan het water soms te lang blijven staan en heb je veel moeite met het bewerken van de grond. Als je een groot deel modder heb dan heb je een perfecte grond voor een moestuin.

Om ervoor te zorgen dat je een beter bodemleven krijgt is het belangrijk om genoeg mest, compost en mulch toe te voegen aan de bodem. Dit zorgt voor een goed bodemleven doordat het veel wormen en andere insecten aantrekt die je bodem verrijken.

Nu kun je genieten van de heerlijke groente uit de moestuin met deze tapas recepten

Meer in deze categorie

6 x de beste ideeën voor een themafeest: maak je feestje onvergetelijk!

|
Algemeen, Ontspanning

Legale softdrugs in Nederland

|
Ontspanning

Hoe wordt de leefbaarheid in Nederland bepaald?

|
Ontspanning

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!