Brommobiel op 3 wielen: een auto maar dan anders.

18/05/2020
|
42
brommobiel

Een Brommobiel op 3 wielen heeft zijn voordelen en nadelen. Ze komen in allemaal soorten en maten maar waar dienen ze eigenlijk voor? Wat is het nut van zo een brommobiel en wie kan het gebruiken? In deze blog zullen wij enkele van deze vragen proberen te beantwoorden.

brommobiel

Wat is een brommobiel op 3 wielen

Een brommobiel op 3 wielen is net als een auto maar met een snelheidslimiet van 45 kilometer per uur. Dit betekent dat mensen die hun rijbewijs niet hebben maar wel een scooterrijbewijs wel gewoon gebruik kunnen maken van deze auto’s. Een brommobiel op 3 wielen mag overal daar waar een brommer mag rijden behalve op het fietspad. Dit maakt een brommobiel uiterst geschikt voor de mensen die in de binnenstad wonen

Wat is het voordeel van een brommobiel op 3 wielen

Een brommobiel op 3 wielen komt met veel voordelen, zo kun je bijvoorbeeld een brommobiel besturen zonder een autorijbewijs. Daarbovenop is een brommobiel vaak een stuk goedkoper dan een echte auto dit maakt een brommobiel erg aantrekkelijk. Daarbovenop hoef je een brommobiel niet verplicht in een parkeervlak parkeren. Dit zorgt er voor dat vooral binnen grote steden de brommobielen erg populair zijn aangezien ze veel van de parkeerproblemen die mensen ondervinden die in de binnenstad wonen. Daarbovenop is een brommobiel vaak elektrisch wat ook nog eens een hoop kosten bespaart.

Gerelateerd nieuws  De voordelen van een elektrische driewieler

De nadelen van een brommobiel op 3 wielen

Wellicht een van de grootste nadelen van een brommobiel is de veiligheid, tegenwoordig zijn de modellen die uitkomen een stuk veiliger, maar er zijn nog een hoop oudere modellen in omloop waar de veiligheid niet al te best is. Iets wat je niet graag hoort als je moet deelnemen aan het verkeer met andere voertuigen die makkelijk 3 keer zoveel wegen als jouw autootje.

Meer in deze categorie

De geschiedenis van de Taxi

|
Transport, Vervoer

Je auto om je beter te voelen

|
Auto, Autorijschool

Binnenkort je rijbewijs halen

|
Autorijschool, Vervoer

Milieubewust achter het stuur

|
Auto, Autorijschool
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!