Creëer veilig verkeer op de weg met deze 3 tips!

15/06/2021
|
31
driving school Veldhoven

Als je net je rijbewijs gehaald hebt, mag je eindelijk voor het eerst zelfstandig de weg op. Veel mensen zien hier echter tegenop, omdat het betekent dat je er helemaal alleen voor staat als er iets gebeurt. Maak je geen zorgen, want er is gelukkig een goede manier om jezelf voor te bereiden op je eerste keer zelf rijden. Hieronder vind je 3 tips die jou erbij helpen om veilig te rijden.

Oefen eerst nog door met een vertrouwd persoon

Hoewel je nu je rijbewijs hebt, hoef je niet meteen alleen de weg op. Veel mensen kiezen ervoor om eerst wat kilometers te maken met iemand naast je die je vertrouwt. Zij kunnen jou dan net als een rijinstructeur van een rijschool op je gemak stellen. Zij zullen je echter niet zoals een rijinstructeur op je vingers kijken, maar je juist helemaal je gang laten gaan, zodat jij op de manier kan rijden die voor jou het meest comfortabel is. Als je nog niet je rijbewijs hebt behaald, is het slim om te kijken voor een rijschool die ook dit gevoel geeft. Het is slim om daarbij te kijken naar de klik die je hebt met je rijinstructeur. Zo heb je bij driving school Veldhoven altijd een rijleraar die jou veilig laat voelen achter het stuur.

Gerelateerd nieuws  4 tips voor jouw rijlessen bij rijschool Brunssum

Gebruik niet je telefoon achter het stuur

Als je constant berichtjes binnenkrijgt op je telefoon, zal je zelf nerveuzer gaan rijden. Hierdoor ben je minder gefocust op de weg en het verkeer om je heen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Zorg er daarom voor dat je telefoon uit staat terwijl je rijdt. Zo word je niet afgeleid en heb je ook niet de neiging om iets terug te willen sturen. Als je toch je mobiel wilt gebruiken als navigatie, dan is er een uitzondering. Als je bij driving school Veldhoven hebt gelest, weet je precies hoe je via navigatie kan rijden.

Vertrek op tijd om haast te voorkomen

De laatste tip is toepasselijk als je ergens snel heen moet, zoals bijvoorbeeld je werk of school. Zelfs wanneer de navigatie op je telefoon zegt dat de rit maar 20 minuutjes zal duren, is het verstandig om eerder dan dat te vertrekken. Omdat het verkeer nooit perfect voorspeld kan worden, is het mogelijk dat je uitloopt in tijd. Als je op tijd vertrekt, hoef je je dan ook niet te haasten, waardoor je niet snel hoeft te gaan rijden.

 

driving school Veldhoven

Meer in deze categorie

Wat te doen wanneer je je rijbewijs hebt gefaald?

|
Autorijschool

Je auto om je beter te voelen

|
Auto, Autorijschool

Is je leven makkelijker met een rijbewijs?

|
Autorijschool, Transport

Studie volgen in Leiden 

|
Autorijschool, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!