Wat te doen wanneer je je rijbewijs hebt gefaald?

08/10/2021
|
50
theorie oefenen

Wanneer je je rijbewijs hebt gefaald, of je theorie-examen, voel je je vaak als een mislukkeling, maar dan ben je zeker niet. Het is namelijk zo dat het merendeel van de jonge bestuurders voor één van beiden wel eens faalt. Laat daarom zeker de moed niet zakken, maar volg de volgende tips en probeer het dan snel opnieuw!

Wanneer je je theorie hebt gefaald

Je theorie niet halen is niet erg. Vaak gaat het over een zeer klein verschil in punten dat je de das om doet. Om er echter helemaal bovenop te zitten, moet je je theorie oefenen. Zorg dat je alles hebt geleerd en sla geen hoofdstukken over. Wanneer je alles een aantal keren gezien hebt en het hebt begrepen, is het tijd om een voorbeeldexamen te maken. Hierdoor weet je namelijk waar je staat met je kennis. Ga telkens je antwoorden na en blijf de theorie oefenen van de onderwerpen die je fout hebt. Laat echter niet te veel tijd tussen de twee echte examens, want zo kan je kostbare kennis vergeten en het zou jammer zijn dat je nu dingen fout hebt, die je de eerste keer wel juist had.  Herhaal je pijnpunten een aantal uur voor je nieuwe examen nog eens en dan kom je er wel!

Gerelateerd nieuws  Rijles auto

theorie oefenen

Wanneer je je praktijk hebt gefaald

Je praktijkexamen falen is een harde confrontatie met jezelf. Het is echter belangrijk dat je jezelf het niet kwalijk neemt. Probeer in de uren erna tot rust te komen en probeer te begrijpen wat de reden was dat je er niet door bent. Ga na of je fouten bij het parkeren lagen of misschien heb je niet goed in de spiegels gekeken. Misschien kende je een bepaald belangrijk verkeersbord niet meer. Maak een lijstje van wat beter kon en maak vervolgens een plan. Je wilt namelijk ook hier niet te veel tijd tussen de twee examens laten, aangezien je anders belangrijke lessen kan vergeten. De volgende stap is het plan volgen en zo veel mogelijk te oefenen in allerlei weersomstandigheden. Denk er daarbij ook aan om de theorie te oefenen. Maak pas een nieuwe afspraak wanneer je je zelfvertrouwen weer terug hebt. Zo ga je namelijk het beste scoren!

Meer in deze categorie

Je auto om je beter te voelen

|
Auto, Autorijschool

Is je leven makkelijker met een rijbewijs?

|
Autorijschool, Transport

Studie volgen in Leiden 

|
Autorijschool, Lifestyle & Hobby

De verschillende rijbewijzen op een rijtje

|
Autorijschool
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!