De beste milieuvriendelijke make-up keuzes

23/11/2023
|
263
make-up

Soms willen we een beetje extra flair toevoegen aan onze uitstraling. Gelukkig hoeven we onze liefde voor make-up niet op te geven milieuvriendelijke te zijn. Er zijn tal van geweldige opties beschikbaar die je kunt gebruiken om jezelf te verfraaien zonder schade toe te brengen aan het milieu. In deze blog zullen we de beste milieuvriendelijke make-upkeuzes bespreken.

Biologisch gecertificeerde producten

Biologisch gecertificeerde make-upproducten worden gemaakt met ingrediënten die afkomstig zijn van biologische landbouw. Deze ingrediënten worden gemaakt zonder schadelijke chemicaliën. Het gebruik van biologische make-up is dus niet alleen goed voor je huid, maar ook voor het milieu. Bovendien zijn deze producten vaak vrij van synthetische kleur- en geurstoffen, wat betekent dat er minder schadelijke chemicaliën in het milieu terechtkomen.

Veganistische make-up

Veganistische make-up is volledig vrij van dierlijke producten en bijproducten. Dit betekent dat er geen dierlijke ingrediënten zoals bijenwas, honing of karmijn (een rode kleurstof gemaakt van geplette insecten) in deze producten zitten. Bovendien worden veganistische make-upproducten niet op dieren getest wat betekent dat ze diervriendelijke zijn.

Herbruikbare verpakkingen

Sommige merken zijn begonnen met het aanbieden van herbruikbare verpakkingen voor hun make-upproducten. Deze verpakkingen zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals glas of metaal en kunnen worden bijgevuld wanneer je producten opraken. Dit vermindert de hoeveelheid afval die wordt genegeerd, aangezien je niet telkens een nieuwe verpakking hoeft te kopen. Bekijk hier nog meer milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele verpakkingen.

Gerelateerd nieuws  Heb je een dipje? Hier zijn vier tips om je er weer helemaal bovenop te krijgen!

Minder is meer

Overweeg om minder make-up te dragen, zoals de foundation, als dat mogelijk is. Het verminderen van de hoeveelheid make-up die je dagelijks gebruikt is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu. Probeer om de schoonheid van jezelf te omarmen en alleen make-up te gebruiken als dat echt nodig is.

DIY make-up

Voor de creatieveling onder ons, het is mogelijk om zelf make-up te maken. Er zijn tal van recepten online beschikbaar voor zelfgemaakte lippenbalsem, mascara, oogschaduw en meer. Dit stelt je in staat om volledige controle te hebben over de ingrediënten die je gebruikt en om ervoor te zorgen dat je make-up volledig natuurlijk en milieuvriendelijk is.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook hoe je de beste studiohoofdtelefoon kiest voor te mixen en masteren!

Meer in deze categorie

Haken, borduren of breien? 5 tips om te beginnen!

|
Lifestyle

De slimme aanpak van volgersvermeerdering op sociale media

|
Lifestyle, Lifestyle & Hobby

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

7 effectieve manieren om meer instagram-volgers te krijgen

|
Lifestyle, Zakelijk
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!