De stromingen binnen streetwear

12/06/2020
|
114
purewhite

Streetwear is een kledingstijl die het comfort van de drager als prioriteit stelt. Ontstaan vanuit de surf- en skatecultuur van Californië gemengd met de New York hip hop fashion scene, deze kledingstijl razend populair geworden sinds de jaren 90. Tientallen bedrijven van Purewhite tot Supreme verdienen miljoenen met hun kleren die door miljoenen gekocht en gedragen worden. Binnen de streetwear zijn inmiddels verschillende stromingen opgedoken van techwear tot skatewear. In deze blog zullen wij enkele van deze stromingen toelichten.

Athleisure

Als eerste stroming zullen wij het over een vrij recente nieuwkomer hebben binnen de streetwear stromingen en dat is athleisure. Athleisure is een emulgatie van de woorden atletisch en leisure en betekend atletische kleren in een lifestyle manier dragen. Bekende influencers zoals Kim Kardashian en Hailey Bieber hebben de kledingstijl gepopulariseerd en via hun platform voornamelijk op instagram gedeeld met miljoenen die deze stijl hebben aangenomen. Bekende merken die onder Athleisure vallen zijn balenciaga, Purewhite en fashionnova.

Gerelateerd nieuws  Handige AirPod tips

purewhite

Hypebeasts

Veel mensen denken dat als ze het over streetwear hebben dat dit dan gelijk over hypebeasts gaat. Dit is echter niet zo. De hypebeasts zijn een afzonderlijke stroming binnen de streetwear die vooral erg exclusieve kleren draagt. Enkele kledingmerken brengen bepaalde edities uit met een artificiële schaarste. Dit zorgt er voor dat als je een van deze kledingstukken wilt bemachtigen je hoogstwaarschijnlijk diep in je broekzakken zult moeten zoeken. Deze kledingstukken zijn meestal eerder verzamelaarobjecten dan kleren. Deze kleren dienen vaak als statusobject, de merken die traditioneel als hypebeast kleren worden gezien zijn Supreme, Off-White en Gucci.

Techwear

Techwear is een stroming die zijn inspiratie uit donkere futuristische films leent. Bijna exclusief zwarte kleren met zoveel functionaliteit en zakken legt Techwear zo veel mogelijk belang op functionaliteit. Als een kledingstuk een functie heeft behalve als een normaal kledingstuk dan zal deze zeker worden gebruikt door Techwear enthousiasten.

Meer in deze categorie

Je drank online bestellen

|
Webshop

Alternate – Gaming PC

|
Webshop

Een webshop beginnen

|
Webshop

Een plasma aansteker kopen

|
Eten, Webshop
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!