Een trend die we de afgelopen tijd toch wel veel zien terug komen zijn de wereldkaarten. De wereldkaart wordt in alle soorten en maten in het interieur gehangen tegenwoordig. Dit zijn niet de ouderwetse wereldkaarten die je vroeger op school zag, maar hippe wereldkaarten in verschillende materialen. Een wereldkaart van hout, een wereldkaard van grafiet, maar ook van zilver, koper, betonlook en metaal zien we veel terug. Welk materiaal je ook kiest, het geeft je inrichting een leuke en persoonlijke touch.

 

Houten wereldkaart

Als je kiest voor een wereldkaart van hout, kun je ook nog eens kiezen uit meerdere houtsoorten. Zo kun je kiezen uit eiken, teak, mahonie, wengé, esdoorn, kersen of rustiek eiken. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen voor berken, beuken of essenhout. Ook kun je nog kiezen uit 2 modellen, 12 afmetingen en meerdere kleuren. De vorm van de wereldkaart is minimalistisch en heeft een herkenbare authentieke vorm. Het ontwerp heeft een aantal voordelen.

  • De randen zijn minder kwetsbaar als deze van hout zijn.
  • De wereldkaart kan tot wel 12 millimeter dik multiplex vervaardigd worden.
  • De wereldkaart is degelijk en heeft een robuust uiterlijk.

 

Wat extra leuk is aan een houten wereldkaart, is dat je zelf de bestemmingen kunt markeren waar je al eens geweest bent. Dit kan, doordat er een unieke metalen tussenlaag is aangebracht in de wereldkaart. De plaatsen kun je markeren aan de hand van pin magneten. Deze kosten €0,25 cent per stuk.

 

Aanschaffen

Als je een houten wereldkaart wilt aanschaffen kan dat op verschillende plekken op internet. Natuurlijk kan geldt dat ook als je een ander soort wereldkaart wilt aanschaffen bijvoorbeeld de koperen. Je zou eens kunnen kijken bij world of art. Zij verkopen zulke wereldkaarten. Je kan al een wereldkaart hebben vanaf €249 euro. Hoe duur de kaart uiteindelijk wordt hangt natuurlijk af van je eigen wensen, want zoals eerder te lezen was zijn ze er in maar liefst 12 verschillende afmetingen. Daarnaast is het erg fijn dat je daar een wereldkaart kunt bestellen, maar dat je nergens meteen aan vast zit. Je hoeft namelijk geen aanbetaling te doen en je bent ook niet verplicht tot aankoop.

Lees ook:  Tips voor vakantie met vrienden

wereldkaart hout