De verschillende rijbewijzen op een rijtje

28/09/2021
|
41
motorrijbewijs breda

Leren rijden brengt veel vrijheid, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid met zich mee. Het is echter zo dat rijden met de auto niet je enige optie is. Of je nu graag in alle vrijheid naar het zuiden van Europa wil gaan, vaak dingen moet vervoeren of gewoon je kinderen moet ophalen van school, iedereen heeft een unieke manier van transport. We zetten hier de belangrijkste rijbewijzen die je kan halen even op een rijtje. Elk van deze rijbewijzen heeft ook een verplicht theoretisch aspect, dus verlies dat niet uit het oog.

Bromfietsrijbewijs

Wanneer je korte afstanden aflegt, kan je eens nadenken over het aanschaffen van een bromfiets. Dit is het trager alternatief voor een motor en is relatief eenvoudig te halen. Dit is een goede voorloper op het rijbewijs B, want minderjarigen leren het verkeer al kennen. Je kan je bromfietsrijbewijs immers al halen vanaf je 15,5 jaar.

be rijbewijs kosten

Rijbewijs A: motorrijbewijs Breda

Als je alleen bent, een goedkopere reisoplossing wil en het niet erg vindt om af en toe door de regen te moeten rijden, dan is een rijbewijs A iets voor jou. Dit is namelijk het motorrijbewijs dat je zo goed als overal kan halen, bijvoorbeeld bij een motorrijbewijs Breda.  De kost om het rijbewijs te halen ligt een beetje lager dan het halen van een rijbewijs B en daarbij is het aankopen van een motor zelf veel goedkoper dan een ander voertuig. Het halen van het rijbewijs gaat ook redelijk snel.

Gerelateerd nieuws  Binnenkort je rijbewijs halen

Rijbewijs B en BE: Auto en auto met aanhangwagen

Een autorijbewijs is het traditionele, klassieke rijbewijs. Dit is het rijbewijs dat je kan halen op je achttiende. Wanneer je iemand bent die vaak dingen moet vervoeren, is een bijkomende optie om te gaan voor een rijbewijs BE, waarbij je mag leren rijden met een aanhanger. De BE rijbewijs kosten vallen relatief goed mee. De opleiding kan zelf in één dag volbracht worden en dan liggen de BE rijbewijs kosten rond de 550 euro, afhankelijk van de rijschool.

Andere rijbewijzen

Wanneer je niet alleen rijdt, goederen transporteert of een bus wil besturen, heb je andere, meer specifieke rijbewijzen nodig. Het is voor deze rijbewijzen een goed idee om informatie te vragen bij een rijschool in je buurt.

 

Meer in deze categorie

Wat te doen wanneer je je rijbewijs hebt gefaald?

|
Autorijschool

Je auto om je beter te voelen

|
Auto, Autorijschool

Is je leven makkelijker met een rijbewijs?

|
Autorijschool, Transport

Studie volgen in Leiden 

|
Autorijschool, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!