Winters in Nederland zijn niet meer wat ze zijn geweest. Winters worden steeds zachter en veel minder koud. Dit komt omdat de aarde aan het opwarmen is. Een stuk meer dan de jaren ervoor. De betekend ook dat de zomers die we hebben en gaan krijgen steeds warmer worden. Er is meer kans op een hittegolf die niet alleen eerder beginnen maar ook langer duren. In 2018 was het heel erg warm in Nederland. Zo werd er voor het eerst in het zuiden van Nederland een temperatuur gemeten van hoger dan 40 graden. De opwarming van de aarde gaat 2 keer zo snel dan dat er in eerste instantie gedacht werd. Mensen in Nederland zijn niet gewend aan zo’n hitte. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed koel houd.

Zorg voor verkoeling

Zorg altijd dat je een verkoelde plek hebt waar je jezelf in terug kan trekken. Als je huis bijvoorbeeld koel is dan slaap je beter. Als het koel is op je werk dan kun je beter functioneren. De gordijnen dichthouden kan helpen om de warmte buiten te houden maar zorgt er niet voor dat je huis koel wordt. Op je werkplek kun je bijvoorbeeld een mobiele airco huren. Zo heb je het toch koel op je werk. Een mobiele airco hoef je niet op te hangen maar plaats je op de grond in de ruimte die je koel wilt hebben. Wanneer je de mobiele airco niet meer nodig hebt dan lever je hem in. Thuis kun je een lichtkoele plaatsen. Deze zijn een stuk goedkoper dan airco’s en koelen je kamer ook. Buiten de verkoeling zorgen ze altijd voor toevoer van verse lucht.

Lees ook:  Fitness pas goed na je 18e

Drink genoeg water

Water drinken is echt belangrijk wanneer het warm is. Je moet al ongeveer 1,5 tot 2 liter water drinken. Door de hitte is de kans op uitdroging sneller. Het is daarom belangrijk om dan extra veel water te drinken. Wanneer je dit niet doet dan kun je last krijgen van hoofdpijn. Vind je water te saai dan kun je het wat lekkerder maken door er groeten of fruit in te doen. Zo geven munt en citroen meteen een hele andere smaak. Iets wat tegenstrijdig is, is het drinken van warme dingen. Ook dit kan helpen bij het afkoelen van het lichaam. Doordat je lichaam door de warme thee opwarmt zal het meer zijn best doen om af te koelen. Hierdoor gaat de hele temperatuur van je lichaam omlaag. Ook kun je een warm bad of douche nemen voor hetzelfde effect.