Derdengeldenrekening

17/12/2021
|
47
derdengeldenrekening notaris

Een derdengeldenrekening is een rekening die apart gemaakt wordt, zodat derden de rekening kunnen beheren om aan anderen weer te kunnen te betalen. Een derdengeldenrekening wordt ook wel eens een kwaliteitsrekening genoemd. Een derdengeldenrekening is bedoeld voor een andere partij als een klant bijvoorbeeld. De rekening met de bepaalde gelden erop wordt zo genaamd dus beheert door een ander persoon. Zo kun je het geld niet aan andere dingen uitgeven dan waarvoor het bedoeld is. Een derdengeldenrekening is niet voor iedereen zomaar te openen. Zo’n rekening is namelijk bedoeld voor een beroep als notarissen en advocaten of deurwaarders. Deze personen zijn zelfs wettelijk verplicht om een derdengeldenrekening te hebben.

derdengeldenrekening notaris

Derdengeldenrekening notaris

Een derdengeldenrekening van een notaris is dus de rekening die een notaris heeft om de gelden van derden veilig te stellen en apart te houden. Het vermogen van het eigen kantoor wordt ook zo apart gehouden van de gelden van cliënten of klanten. Het geld wordt zo beschermd en veilig gehouden voor andere doeleinden en eventueel een faillissement. Het geld dat de klanten van de notaris laten zetten op een derdengeldenrekening is uit vertrouwen. Een derdengeldenrekening is zeker te vertrouwen de rekening is wettelijk verplicht en de notaris heeft zo zijn eigen plichten en regels waar hij of zij zich aan moet houden. Het geld staat in verband met de betalingsplicht van de werkzaamheden van de notaris en van de partij naar een andere partij. Een voorbeeld van een derdengeldenrekening geldigheid is een huis, want hiervoor heb je geldstromen lopen tussen de verkoper, de bank en de koper.

Gerelateerd nieuws  Over Den Haag

Een derdengeldenrekening aanvragen

Een derdengeldenrekening van een notaris is dus niet een rekening die zomaar iedereen kan aanvragen. Een derdengeldenrekening van een notaris is een wettelijk verplichte rekening die alleen bedoeld zijn voor bepaalde beroepen en geldstromen. De derdengeldenrekening van de notaris mag alleen gebruikt worden bij geldstromen waarbij de notaris direct bij betrokken is. In alle andere gevallen moet je als klant op de derdengeldenrekening vertrouwen dat het geld ook alleen dan voortvloeit van de rekening. Een notaris is dus als het waren een tussenpersoon die betaald tussen gever en ontvanger tussen bepaalde geldstromen. Een notaris is ook geen bank. Het verschil met een bank is dat een bank rekeningen mag betalen waarbij de bank niet direct bij betrokken is. Net als een derdengeldenrekening van een notaris moet hier de boekhouding van worden bijgehouden als een echte rekening.

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Welke websites zijn er om banen te vinden?

|
Werk, Zakelijk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!