Deze drie insecten bezorgen je veel overlast in het voorjaar

17/08/2022
|
38

Het voorjaar wordt gezien als een van de leukere periodes van het jaar. Het grauwe grijze weer van de herfst en winter is weer weg en de zon begint weer langzaam meer te schijnen. Ook beginnen er meer dieren en insecten uit de winterslaap te komen en weer actief rond te lopen of te vliegen. Onder andere zal je weer vlinders zien rondvliegen, kun je meer vogels horen fluiten en zal je ook meer dieren op de grond tegenkomen, zoals eekhoorns. Toch brengt deze tijd van het jaar niet alleen positief nieuws en zijn er ook andere minder leuke insecten die weer actief worden. Bereid je maar goed voor want ook deze drie insecten ga je weer meer tegenkomen in de natuur.

De eikenprocessierupsen met de gloeiend hete haren

Rond deze tijd komt een van de meest gehate insecten in Nederland weer in actie. Niemand anders dan de eikenprocessierupsen zullen in het voorjaar weer actief worden. Dit betekent dat het weer wordt uitkijken voor de gevaarlijke brand haren die deze rups achter zich laat. Deze kunnen namelijk irritaties, wonden of zelfs brandwonden veroorzaken. Oppassen geblazen dus voor dit insect. Meestal kun je eikenprocessierupsen vinden in de eik en zal hier ook gehuisvest zijn. Probeer zelf niet dit dier weg te halen, maar schakel in plaats daarvan hulp in. Het is namelijk een uiterst gevaarlijk insect en kan voor veel problemen zorgen.

Gerelateerd nieuws  Manieren om je huis meer waard te maken

Wespen zijn er ook weer

Hoewel je in de winter nauwelijks buiten kunt zitten, heb je in ieder geval geen last van  rondvliegende wespen. Met de aankomst van het voorjaar is deze periode van rust weer voorbij, want ook wespen worden weer actief. Dit is wel afhankelijk van of wij een strenge winter hebben gehad of niet. Is er een strenge winter geweest? Dan duurt het wel even voordat de wespen weer actief worden. Is dit echter niet het geval? bereid je dan maar goed voor. Helaas voor ons is door de klimaatverandering al jaren geen sprake van een strenge winter in Nederland.

Muggen komen weer langs in je slaap

Als laatste de favoriet van iedereen, de mug! Dit vriendelijke kleine insect komt jou weer de hele nacht voorzien van een eentonig vervelend geluid. Gelukkig nog niet meteen in het voorjaar, maar in plaats daarvan zal hij pas in de zomer actief worden. Vanaf dan wordt het weer goed opletten en kun je met een beetje pech binnen een mum van tijd onder de bulten zitten. Gelukkig kan een muggen spray of ander verdeldigingsmiddel al veel verschil maken.

Meer in deze categorie

6 x de beste ideeën voor een themafeest: maak je feestje onvergetelijk!

|
Algemeen, Ontspanning

Legale softdrugs in Nederland

|
Ontspanning

Hoe wordt de leefbaarheid in Nederland bepaald?

|
Ontspanning

Ontspanning nodig? Hier zijn 5 tips!

|
Lifestyle & Hobby, Ontspanning
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!