Een eigen schoonmaakbedrijf beginnen 

05/01/2022
|
127
EAN-code

Heb je passie voor schoonmaken en ken jij wel meer dan 6 tips voor de grote schoonmaak? Als je een eigen schoonmaakbedrijf wil beginnen, zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Wil je een indruk van wat die zaken zijn? Dan is het wellicht handig om dit artikel te lezen. Hier lees je namelijk over enkele belangrijke zaken, waar je toch wel wat vanaf moet weten, voor een goede start van jouw schoonmaakbedrijf. 

Zonder klanten geen bedrijf 

Het idee van een eigen bedrijf runnen, is erg mooi. Het is alleen niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Je hebt inkomsten nodig en je hebt dus ook klanten nodig. Dit vinden veel mensen het meest spannende stuk van het ondernemen. Maak dus een goed plan om klanten te krijgen, als je die nog niet in het vooruitzicht hebt. 

EAN code  

Termen zoals EAN code moet je gewoon kennen. Net zoals je moet weten wat HACCP betekent, als je in een levensmiddelenbedrijf jouw schoonmaakdiensten wil aanbieden. Wat is een EAN code? Dat is een unieke code wereldwijd gebruikt en toegepast door winkels voor onder andere de kassa-afhandeling. Het nummer wordt ook gebruikt voor de voorraadadministratie. EAN code is één van de termen die je moet kennen. Er zijn natuurlijk nog veel meer termen die je goed moet kennen... 

Gerelateerd nieuws  Creëer jouw ideale werkplek! 

Standaard aandachtspunten 

Verder zijn er ook de standaardzaken, waar je rekening mee moet houden als je voor jezelf wil beginnen. Denk daarbij onder andere aan het volgende: 

  • Inschrijven bij de Kamer van Koophandel. 
  • Website laten maken. 
  • Businessplan maken. 
  • Eigen administratie opzetten met een boekhoudprogramma zoals bijvoorbeeld Moneybird. 
  • Klanten werven, mogelijk ook via online marketing. 
  • Samenwerken. 

code-EAN

Met name samenwerken is belangrijk. Je kunt nooit alles even goed, als je alles alleen wil doen. Bovendien zorgt samenwerken voor contacten. En als je pas begint heb je een goed netwerk nodig. Want, uiteindelijk komen de eerste klanten vaak voort vanuit jouw dichtstbijzijnde netwerk. Tijd dus om je ook onder de juiste mensen te begeven. 

Prijs bepalen 

Wat ga je vragen voor jouw diensten? Bedenk goed dat het minimumloon voor een zzp'er rond de 16 euro zit. Dat heb je minimaal nodig. Daarnaast heb je ook kosten die niet vergoed worden: denk daarbij aan de uren die je besteed aan bijvoorbeeld de administratie. Maar, denk ook aan het geld dat je kwijt bent, aan eventueel materiaal dat je nodig hebt. Al met al? Er komt dus een boel kijken bij het beginnen van een eigen schoonmaakbedrijf, maar wie niet waagt, die niet wint!

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Welke websites zijn er om banen te vinden?

|
Werk, Zakelijk

Verbeteren van je leiderschap

|
Bedrijf, Werk

Aan de slag als verpleegster? Bekijk deze tips

|
Werk
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!