Een externe kantoor ruimte als zelfstandig ondernemer?

17/02/2021
|
140
kantoor ruimte rotterdam

U werkt als enige tijd als freelancer of zelfstandig ondernemer vanuit uw huiskamer in Rotterdam. U bent flink groeiende en twijfelt over een externe kantoor ruimte in Rotterdam. Maar is dit wel iets voor jou? Wat zijn nou eigenlijk de voordelen en nadelen? Helpt mij dit echt verder? We nemen u graag mee door een aantal aandachtspunten.

kantoor ruimte rotterdam

Voordelen kantoor ruimte

Professionele presentatie

Mocht u klanten willen gaan ontvangen, opdrachtgevers of wellicht wel nieuwe medewerkers? Dan is het een goed idee om u werkplek te professionaliseren. Mocht u daar thuis geen plaats voor hebben zijn er verschillende tijdelijke kantoor ruimtes die ook beschikken over faciliteiten zoals een keuken, receptioniste en eventuele opslagmogelijkheid.

Contact met andere ondernemers

Vind u werken vanuit uw woning te rustig, dan is tijdelijke kantoor ruimte ook een oplossing om in contact te blijven met andere ondernemers en uw netwerk uit te breiden. U kunt er ook voor kiezen om een ​​werkplek te delen. Dit wordt ook wel een co-working space genoemd en vind u op verschillende plekken in Rotterdam.

Scheid privé en werk

Om u volledig op uw werk te kunnen concentreren, is niet storen erg belangrijk. Zeker in de samenleving waarin we leven, werken steeds meer mensen thuis en is het moeilijk om privacy te behouden en thuis apart te werken. Door schulden heeft u langere werktijden en dus minder vrije tijd 's nachts. Zo is in Rotterdam de mogelijkheid om enkele dagen in de week tijdelijke kantoor ruimte te huren ook groot. Zo kunt u flexibel werken en zo efficiënt mogelijk werken.

Gerelateerd nieuws  Een swingend feest geven doe je zo!

Nadelen kantoor ruimte

Afgeleid door andere ondernemers

Ook persoonlijk contact of afleiding die u kunt tegenkomen in een kantoorgebouw kan een negatieve invloed hebben. Stel dat u gewend bent om rustig alleen thuis te werken, dan kan dit een verandering zijn, en dan moet u werken in de "drukte". U kunt natuurlijk ook kiezen voor een gesloten kantoor, waar u ervoor kunt kiezen om jezelf te isoleren. Kies vervolgens wanneer u een nieuw contact moet maken.

Minder flexibiliteit

U bent startend ondernemer, freelancer of zzp’er en bent hierdoor erg flexibel. Het zou heel vervelend zijn om deze flexibiliteit in een klap weer te verliezen door bijvoorbeeld openingstijden of huurcontracten. U weet natuurlijk nooit vooraf hoe uw organisatie gaat veranderen.

Duurdan dan werken vanuit thuis 

Wellicht het grootste nadelen van het huren een externe kantoor ruimte zijn toch wel de extra kosten die het met zich mee brengt. Het zal natuurlijk een stuk duurder zijn dan wanneer u gewoon vanuit thuis werkt. Als freelancer of zzp’er wilt u die kosten het liefst zo laag mogelijk houden. Toch is het ook niet verkeerd om deze kosten te maken met uw organisatie, deze kunt u namelijk later weer aftrekken van uw inkomsten. Met het principe coworking space, wat we eerder hebben toegelicht zou u deze kosten ook nog eens kunnen delen met een ander.

Hopelijk heeft dit artikel u meer inzicht gegeven in de voor en nadelen van een het huren van een tijdelijke kantoor ruimte.

Meer in deze categorie

Tips voor het kiezen van de juiste locatie van een bedrijfsfeest

|
Bedrijf

Hoe minimaliseer je downtime tijdens een bedrijfsverhuizing?

|
Bedrijf

Een eigen bedrijf beginnen?

|
Bedrijf

Website in de lucht houden bij een scheiding

|
Bedrijf
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!