Vroeg of laat word het ook voor jou tijd om een rijschool uit te gaan zoeken en te beginnen met autorijden. Natuurlijk erg spannend, voor het eerst achter het stuur kruipen en de weg op gaan. Maar ook de zoektocht naar die geschikte rijschool kan best spannend zijn. Weet jij überhaupt hoe je die moet gaan vinden? Als je deze tips volgt kom je zeker in de buurt. Je woont immers in Best of omgeving, en laat die regio nu net de beste rijscholen van het land hebben. Het is niet de vraag of je een rijschool in best gaat vinden, maar wanneer.

1.      Vraag een proefles aan om kennis te maken

Dit kan iedereen doen en het kost vaak ook helemaal niets. Veel rijscholen in Best bieden een bepaalde kennismaking aan, meestal in de vorm van een gratis proefles. Het doel van deze proefles is om elkaar te leren kennen. Hoe weet je immers of deze rijschool in best aansluit bij jouw eigen wensen en behoeften? Precies! Tijdens de proefrit stel je jezelf voor aan de instructeur en vise versa. Ook kun je al een beetje kijken naar de auto waar je in lest. Voor sommige leerlingen is dit ook niet onbelangrijk. De instructeur van de rijschool in Best heeft ook veel aan deze proefles. Hij of zij kan na jullie ritje namelijk meteen zien of jij al een beetje kunt rijden. Aan de hand van jouw bestaande vaardigheden stelt de instructeur een plan op.

2.      Kijk naar de aangeboden lessen

Bij veel rijscholen in Best kun je naast individuele cursussen ook kiezen voor cursuspakketen, waarin veel rijcursussen en rijexamens (en eventueel theoretische toetsen) zijn opgenomen. Je krijgt meestal korting in vergelijking met individuele cursussen. Dit lijkt misschien aantrekkelijk, maar er zijn wel risico’s aan verbonden. Als je niet tevreden bent met de rijschool en van auto wilt wisselen, lijdt je een enorm verlies. Bij individuele pakketten of lessen verloopt het inplannen vaak wel flexibeler.

Lees ook:  Een rijles bij Driving School Sittard