Je kindje is toe aan een nieuwe loopfiets. De loopfiets vanaf 1 jaar kan niet meer. Je zult zien dat als je gaat kijken voor een loopfiets vanaf 2 jaar er wederom veel keuze is. Het fijne nu is dat ondersteuning van een extra wiel niet meer nodig is, twee wielen zijn voldoende. Jouw tweejarige heeft namelijk zijn of haar beentjes al een stuk steviger op de grond staan dan bij zijn of haar eerste loopfiets. De loopfiets wordt nu een ware work-out op klein formaat. Je kindje kan immers goed lopen en rent het liefst de hele dag rond op zijn of haar loopfiets. Het voordeel: je kindje traint zijn of haar spieren, doordat hij of zij zich steeds met de beentjes moet afzetten om in beweging te komen en dus te kunnen rondrennen.

Zadelhoogte

Ook bij de tweede loopfiets van je kindje is het belangrijk om een goede zadelhoogte te hebben. De zadelhoogte van een loopfiets vanaf 2 jaar is ongeveer 30 centimeter. Je kunt meten of je kindje op deze loopfiets past door even te meten. Meet de binnen beenlengte op. Komt deze lengte ongeveer overeen met de zadelhoogte van 30 centimeter? Mooi, want dan past je kindje op deze loopfiets.

Soorten loopfietsen

Je hebt net gezien dat je kindje toe is aan een loopfiets vanaf 2 jaar, want de binnen beenlengte is ongeveer 30 centimeter. Maar welke soorten loopfietsen zijn er dan? Je kunt kiezen voor verschillende soorten loopfietsen. Zo heb je duurzame en kwalitatieve merken als Banwood, Wishbone, Early Rider en meer. Ook kun je kiezen voor een lichtgewicht loopfiets vanaf 2 jaar. Dit zijn over het algemeen de loopfietsen die van hout gemaakt zijn. Deze houten loopfiets is heel duurzaam, heel licht en heeft een natuurlijke vering. Het voordeel van deze loopfietsen is dat ze erg lang meegaan. Daarnaast bestaan er ook nog retro loopfietsen, hier is ook meer dan genoeg keuze in.

Lees ook:  Overzicht krijgen in je abonnementen

Loopfiets aanschaffen

Je kunt je eigen loopfiets aanschaffen bij vele partijen op internet. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken bij Fietsie. Fietsie biedt vele loopfietsen aan. Een loopfiets is een gezond accessoire, welke bijdraagt aan de motorische ontwikkeling van je kindje. Doordat ze tevens een breed assortiment hebben, kun je altijd wel een loopfiets vinden die bij kindje past en die ook nog eens aansluit op jouw wensen. Veel (fiets) plezier!

loopfiets 2 jaar