Een onvergetelijk dagje Valkenburg

02/03/2022
|
79
taxi Valkenburg

In Valkenburg is van alles te beleven, er is een gezellig centrum met een rijke geschiedenis die overal terug te vinden is en je het gevoel geeft dat je in een ander land bent. Er is voor ieder wat wils in Valkenburg, in dit artikel gaan we je de leukste bezienswaardigheden in Valkenburg vertellen.

De Cauberg in Valkenburg

Dit is misschien wel de bekendste attractie van Valkenburg, vooral onder de fanatieke fietsers. De Cauberg is namelijk een van de weinige noemenswaardige heuvels van ons land, daarom werd deze berg dan ook meerdere malen opgenomen in wereldkampioenschappen wielrennen en het is de finish van de Amstel Gold Race.

De gemeentegrot

Een bezoekje aan de gemeentegrot in Valkenburg is zeker de moeite waard. Loop met een van de ervaren gidsen door de mergelgroeve en leer alles over de geschiedenis en hoe ze hier vroeger mergel hebben gewonnen.

Bezoek de rodelbaan in Valkenburg

Nog niet genoeg gedaan? Bezoek dan de rodelbaan in Valkenburg, jong en oud heeft hier gegarandeerd plezier! Naast de rodelbaan is er ook genoeg te zien en wandelen in de omgeving. Heb je hele kleine kindjes? Dan is een bezoekje bij de buren wel aangeraden! Hier ligt namelijk het sprookjesbos. Dit authentieke en vooral voordelige tijdloze themapark is voorzien van talloze speeltoestellen en attracties.

Gerelateerd nieuws  Hoe blijf je anoniem online? Bekijk deze tips

taxi Valkenburg

Geniet van de historie bij kasteel ruïne Valkenburg

Wil je dat de middeleeuwen weer werkelijkheid worden? Dan is een bezoek aan de kasteel ruïne in Valkenburg zeker de moeite waard. De geschiedenis gaat namelijk terug naar de 11e eeuw! Neem de vluchtgangen van de fluwelengrot die leiden naar de kasteelruïne, wandel door de ridderzaal, de wapenkamer of de kapel. Reserveer een onvergetelijke rondleiding met gids die je alles kan vertellen over deze interessante ruïne.

Nog niet genoeg geschiedenis gesnoven?

Gelukkig is er nog genoeg te zien en te leren over de geschiedenis in Valkenburg. Je kan namelijk ook een bezoek brengen aan museum Romeinse catacomben. Neem een gids en dwaal door de ondergrondse catacomben terug naar het Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw.

Taxi Valkenburg

Om Valkenburg en de omgeving, Maastricht etc. te kunnen bekijken is het aan te raden taxi Valkenburg in te schakelen. (VIP) Taxi kan je naar alle beste bezienswaardigheden brengen.

Meer in deze categorie

De slimme aanpak van volgersvermeerdering op sociale media

|
Lifestyle, Lifestyle & Hobby

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie

Hoe kom je op voor jezelf?

|
Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!