Het toepassen van preventief onderhoud

20/08/2020
|
48
preventief onderhoud

Wil je de betrouwbaarheid in installaties en machines verhogen, voorkomen van schade in installaties of het voorkomen van gebreken en ongemak tijdens het draaien van productie? Dan kan preventief onderhoud de oplossing zijn. Met dit soort onderhoud voorkom je namelijk deze en andere gebreken en zorg je dat productie draaiende blijft. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om dit onderhoudsschema in de gaten te houden via digitale apps. Zo kun je met de EZ-GO-app van EZ Factory eigenaarschap van medewerkers koppelen aan bepaalde machines. Dit is meestal gekoppeld aan machines waar medewerkers dagelijks mee werken.

 

Wat is preventief onderhoud?

De betekenis van preventief onderhoud luidt als volgt: Onderhoud dat toekomstige gebreken voorkomt. Het houdt dus in dat met dit onderhoud er een bepaalde soort werkzaamheden worden uitgevoerd om problemen in de toekomst te voorkomen. Deze werkzaamheden worden proactief uitgevoerd waardoor de kans op falen afneemt. Met preventief onderhoud kun je verschillende doelen bereiken. Zo kun je de betrouwbaarheid verhogen, kun je schade aan machines of gebouwen voorkomen of gebreken aan installaties en machines snel oplossen.

Gerelateerd nieuws  Hoe werkt een adiabatische koeling?

 

Waarom zou je preventief onderhoud toepassen?

In verschillende soorten productiebedrijven wordt deze techniek toegepast. Dit wordt meestal gedaan om een bepaald probleem op te lossen waar de eigenaar al een langere tijd mee zit. Voorbeelden van deze problemen zijn als volgt:

  • Laag veiligheidsbewustzijn
  • Lange stilstand
  • Inefficiënte processen
  • Operators worden niet betrokken bij een continue verbetering

Door gebruik te maken van preventief onderhoud worden bovenstaande aspecten voorkomen en zoveel mogelijk verholpen. Ieder productiebedrijf heeft ooit te maken gehad met één of meerdere van deze bovenstaande problemen. Vaker heeft dit als gevolg dat er omzet wordt misgelopen en daardoor klanten worden teleurgesteld. Met het toepassen van preventief onderhoud kunnen deze soort scenario’s voorkomen worden.

 

Meer in deze categorie

Het meest gebruikte materiaal, kun jij zonder?

|
Machines

Het automatiseren van de werkplek

|
Industrie

Welke Markforged printer is geschikt voor mijn bedrijf?

|
Industrie

Een WordPress-site up en running krijgen

|
Industrie, Machines
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!