Hoe blijf je anoniem online? Bekijk deze tips

03/03/2022
|
110
sms anoniem

Als je anoniem wilt blijven online, is dat helaas niet zo gemakkelijk als een sms anoniem verzenden. Gelukkig hebben we wel een aantal tips voor jou gevonden, zodat jij zo anoniem mogelijk online kunt browsen.

Incognito modus

Dit is misschien we een van de meest basic privacy opties waar bijna iedereen gebruik van kan maken. Als je in incognito modus aan het browsen bent, slaat je browser geen cookies of internetgeschiedenis op je computer op. Helaas is dit zeer beperkt en alleen effectief bij het verbergen van jouw browsergeschiedenis voor je partner, ouders, boers of zussen. Het verbergt je identiteit en activiteiten niet volledige buiten jouw lokale computer, aangezien je IP-adres nog steeds kan worden gevolgd.

Hoe los je dit op?

Door een VPN te nemen. Een VPN verbergt namelijk jouw IP-adres door het netwerk om te laten leiden via een speciale externe server die wordt beheerd door een VPN-host. Dit houdt in dat als jij online surft met een VPN, de VPN-server de bron van je gegevens wordt. Dit betekent weer dat derde partijen niet kunnen zien welke websites jij bezoekt of welke gegevens jij online verzendt en ontvangt. Het mooie aan een VPN is dat, zelfs als iemand je gegevens in handen zou krijgen, zij niks aan die informatie hebben want een VPN zet al je gegevens om in “brabbeltaal”.

Gerelateerd nieuws  Een origineel kinderfeestje!

sms anoniem

Een wegwerp emailadres

Een wegwerp emailadres wordt ook wel DEA genoemd en ze zijn anoniem en tijdelijk. Gebruikers kunnen snel nieuwe emailadressen maken als zij deze nodig hebben en na gebruik kunnen deze worden verwijderd. Een DEA kan bijvoorbeeld handig zijn als je een online formulier moet invullen en je spam op je eigen email wilt voorkomen. Het nadeel hieraan is dat de meeste DEA’s niet echt veilig zijn. Het is dus niet aan te raden met dit soort emailadressen gevoelige informatie te gaan verzenden.

Sms anoniem

Zoals je kunt zien is het niet gemakkelijk om niet gevolgd te worden als je online bent. Wil je echt off the grid? Dan kan je nog altijd kiezen voor sms anoniem. Hiervoor heb je slechts een goedkoop telefoontje nodig en je kan al anoniem sms’en! Een stuk gemakkelijker dan anoniem internetten, dus.

Meer in deze categorie

Leuke klusjes die je zelf kunt doen

|
Lifestyle & Hobby

De slimme aanpak van volgersvermeerdering op sociale media

|
Lifestyle, Lifestyle & Hobby

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!