Hoe kun jij zorgen voor minder afval?

11/08/2022
|
142
grofvuil lelystad

Het verminderen van afval heeft een positief effect op het milieu. Door te zorgen voor minder afval, worden energie en grondstoffen bespaard. Het verminderen van afval is zelfs nog beter dan het scheiden of recyclen, dit kom omdat er nog veel moeite gedaan moet worden om het afval daadwerkelijk te recyclen. Wil jij een steentje bijdragen aan een groener milieu en een duurzame wereld? Dan geven wij in deze blogs een aantal tips voor hoe jij ervoor kunt zorgen dat je minder afval hebt.

De brievenbus

Je kunt enorm veel papier te besparen door een sticker op je brievenbus te plakken waarbij je aangeeft dat je geen reclame wilt ontvangen. Deze reclamefolders zorgen namelijk voor onnodig veel papierverspilling. Vooral wanneer die folder niet of nauwelijks worden gelezen. Zo een sticker kun je tegenwoordig heel snel en makkelijk online bestellen. Net zoals dat je alle folders ook gewoon online kunt doorbladeren.

Boodschappen doen

De voedselindustrie heeft enorm invloed op het milieu. Tegenwoordig is er veel sprake van voedselverspilling, er wordt onnodig veel eten weggegooid. Dit is niet alleen zonde, het is ook nog eens slecht voor het milieu. Door bewust boodschappen te doen, niet meer te kopen dan je nodig hebt en slim te kopen, zul jij zorgen voor minder voedselafval en milieuvervuiling. Net zoals dat je kunt kijken naar de houdbaarheidsdatum wanneer jij in de winkel staat.

Gerelateerd nieuws  5 leuke ideeën voor geboorte versiering

Tweedehands

Waarom zou je iets nieuw moeten kopen als je het ook nog tweedehands kunt krijgen? Zo voorkom je tenslotte dat andere mensen eventueel spullen gaan weggooien. Ook bespaar je er zelf enorm veel geld mee. Je kunt tegenwoordig veel tweedehands spullen die nog als nieuw zijn. Wat dacht je van elektronica, kleding of andere spullen in een kringloopwinkel?

Ben je binnenkort van plan om te gaan verhuizen, verbouwen of op te ruimen? Ga dan eens kijken tussen jouw spullen of jij iets kunt verkopen of weggeven. Je hoeft tenslotte niet alles zomaar bij het grofvuil in Lelystad te zetten.

Je eigen fles meenemen

Plastic is een van het meest vervuilende afval dat er bestaat. Het is dan ook belangrijk dat wij als maatschappij ervoor zorgen dat er zo min mogelijk plastic afval ontstaat. Dit kun je al doen door te letten op kleine dingen. Wat dacht je van je eigen fles meenemen? Zo hoef je nooit meer van die plastic flesjes te kopen. Of een herbruikbare tas meenemen wanneer je boodschappen gaat doen, in plaats van een nieuwe plastic tas kopen. Ook deze boodschappentassen hebben enorm veel invloed op het plastic afval in deze wereld.

Meer in deze categorie

Leuke klusjes die je zelf kunt doen

|
Lifestyle & Hobby

De slimme aanpak van volgersvermeerdering op sociale media

|
Lifestyle, Lifestyle & Hobby

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!