Manieren om je huis meer waard te maken

01/08/2023
|
293
geld

Iedereen is altijd bezig met hun huis meer waard maken, maar een manier vinden hoe wil nog wel eens lastig zijn. Je vraagt het aan vrienden, familie, kennissen of wie dan ook, maar een concreet antwoord blijft uit. Bij Igoumenitsa Webdesign hebben we besloten om je te helpen. Vooral in deze tijd, waar huizenprijzen stijgen en dalen bij het leven, is handig om een zekerheidje vast te zetten in waardevermeerdering. Ben jij dus op zoek naar manieren om je huis meer waard te maken? Lees dan vooral deze blog verder!

Zonnepanelen

Iedereen hoort erover, maar niet iedereen doet het. Heel eerlijk, wij snappen niet waarom. Allereerst, je huis wordt meer waard van zonnepanelen, je WOZ-waarde zal direct stijgen. Dit is er van uitgaande dat je ze in bezit hebt natuurlijk. Daarnaast verdien je je investering gemiddeld binnen 10 jaar terug. Lees dat nog eens, binnen 10 jaar stond er. Dit is puur op de opgewekte stroom, de WOZ wordt hierin niet eens meegenomen. We moeten er wel eerlijk bij zeggen, er is nog heel veel dingen te leren voor veel mensen over zonnepanelen. Dit geldt, zonder twijfel, ook voor ons. Probeer je dus ook zo veel mogelijk in te lezen over het onderwerp, kijk bijvoorbeeld eens hier bij alles over de Enphase micro omvormer.

Bijbouwen!

Het is geen goedkope optie, maar wel een investering in je toekomst. Wanneer je er voor kiest om bij je huis bij te bouwen, dan wordt deze meer waard. Het is wel belangrijk om hierin goed te plannen, bouwmaterialen zijn immers niet goedkoop. Veel mensen kiezen er voor, die een eigen onderneming hebben, om een kantoor te bouwen aan hun huis. Zo heb je, mocht je het willen, ook nog eens een apart pand om te verhuren mocht je ophouden met je eigen zaak. Anderzijds heb je in principe extra verkoopbare ruimte voor wanneer je verhuist. In elk mogelijk geval is er winst! Mocht je thuis willen werken zonder persé een extra ruimte te bouwen? Kijk dan eens hier naar het ontwerpen van een thuiskantoor!

Gerelateerd nieuws  Tips voor het schoonmaken

Je tuin upgraden

Dit zal niet zoveel impact hebben als de bovenste opties, maar daarvoor kost het ook een stuk minder. Wanneer je je huis verkoopt, zorg dan dat je tuin optimaal verbouwt, is. We zeggen niet dat je alle grond er uit moet halen voor authentieke Amazone grond, maar een klein likje hier en daar is zeer zeker niet verkeerd voor de verkoopprijs! Ben je geïnteresseerd in je tuin verbeteren, kijk dan eens hoe je een tuin moet inrichten om mee te beginnen. Daarnaast kan je ook je balkon opfleuren!

Meer in deze categorie

Je vakantiewoning niet leeg laten staan?

|
Wonen

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen

De opkomende vloertrends

|
Wonen

Zo bereid je je huisdieren voor op de verhuizing

|
Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!