Meer dan 4 miljoen aangiftes ontvangen

23/03/2021
|
26
belastingtelefoonbellen.nl

Er zijn al meer dan 4 miljoen aangiftes binnen gekomen bij de Belastingdienst binnen drie weken. Het was mogelijk om vanaf 1 maart belastingaangifte te doen en hier hebben flink wat mensen gebruik van gemaakt. Deze 4 miljoen is ongeveer 40% van de verwachte totale hoeveelheid. Momenteel verloopt de campagne weer geheel volgens planning na een lastige start. Dit kwam door een technisch probleem in de eerste week dat mensen aangifte konden doen.

Veel meer dan verwacht

De 4 miljoen mensen die aangifte hebben gedaan is meer dan verwacht. Door de technische storing was aangifte doen niet mogelijk voor iedereen. Het ondertekenen van de aangifte ging bijvoorbeeld niet of nauwelijks. Ook klopte de gegevens niet altijd van de mensen. Desondanks is de capaciteit weer op normaal niveau. Men kan weer probleemloos inloggen op het portaal Mijn Belastingdienst. Corona speelt tegenwoordig overal een rol, ook bij de aangifte van de Belastingdienst. Wat dit jaar opvalt is dat de aangiftes vooral overdag binnen komen. Dit terwijl in de voorgaande jaren de aangiftes voornamelijk in de avond werden gedaan. Deze trend komt hoogstwaarschijnlijk door het feit dat veel mensen in deze coronatijd thuis werken of niet werken.

Gerelateerd nieuws  Geld terugkrijgen van de overheid

Wel makkelijker

De Belastingdienst vindt het belangrijk dat aangifte doen voor Nederlanders makkelijker wordt, maar dit kan niet altijd voor iedereen makkelijk zijn. Sommige mensen hebben hulp bij anderen nodig, zo is het mogelijk om te bellen naar de Belastingdienst zelf of naar belastingtelefoonbellen.nl. Inmiddels zijn er al veel, stuk of 3.000, mensen geholpen bij het invullen van de aangifte. Vanwege de technische storing in de eerste week van maart bij de belastingdienst, is er meer tijd gegeven om aangifte te kunnen doen. De uiterste inlevertermijn is nu tot 8 mei, in plaats van 1 mei. Ook is de garantietermijn verschoven: mensen die vóór 8 april aangifte doen, krijgen vóór 1 juli bericht. Bijna 8,3 miljoen mensen moesten aangifte doen dit jaar. Steeds meer gegevens zijn vooraf al ingevuld. Dit hoort bij de missie van de Belastingdienst: ze willen het makkelijker maken voor de mensen. Wel raadt de Belastingdienst de mensen aan om de aangifte goed te controleren.

Meer in deze categorie

Wanneer ga jij jouw boekhouding uitbesteden? 

|
Bedrijf, Belasting

Geld terugkrijgen van de overheid

|
Belasting, Financieel
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!