Het is een sport in Nederland die steeds bekende wordt, MMA Nederland. Dit is een vechtsport die steeds populairder wordt over de hele wereld. De vechtsport bestaat uit verschillende vechtsporten door elkaar; Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Deze sport komt oorspronkelijk uit Griekenland, Japan en Brazilië.

Regels van MMA

Vele mensen denken dat alles mag in deze vechtsport omdat het zo hard aan toe gaat, maar dit is echter niet het geval. Een partij bestaat uit drie rondes van elk 5 minuten. Deze partij kan op verschillende manieren gewonnen worden. De eerste manier is het behalen van een knock-out. Dit is als de vechter het bewustzijn verliest door een stoot of een trap, hierdoor verliest hij de partij. Er kan ook een technische knock-out zijn; als een vechter niet meer in staat is om zich intelligent te verdedigen, kan de scheidsrechter beslissen de partij te stoppen. Het kan ook zijn dat iemand iets gebroken heeft, dit kan ook leiden tot een technische Knock-out.

MMA Nederland

Als er sprake is van een submissie, dan is er een vechter die tijdens het gevecht afklopt of verbaal opgeeft. Dit wordt meestal gedaan als er een arm of beenklem is. Er kan nog op een andere manier een wedstrijd gewonnen worden en dat is door een besluit. Het kan namelijk zijn dat er na die 3 rondes nog geen winnaar is. Hierdoor zal het gevecht worden beslist door de jury. Elke ronde kan je als vechter 10 punten winnen en degene die na de rondes de meeste punten heeft, heeft gewonnen.

Lees ook:  Alles over gezichtsverzorging voor mannen

Wat is verboden in de sport?

Er zijn natuurlijk ook handelingen die niet mogen; kopstoten, prikken, bijten, vishaken, aanvallen naar het kruis en de ring verlaten. Ook mag je niet stoten geven richting het achterhoofd en de ruggengraad. Verder mag je ook niet de kledingstukken van de tegenstander vastpakken. Al met al een gevaarlijke sport, maar mensen kunnen hier gelukkig hun voldoening uithalen!