Als je een webshop gaat beginnen zijn er vaak dingen die over het hoofd worden gezien. Een daarvan is branding en je verpakking. Vaak leggen mensen de focus op wat ze verkopen en niet genoeg op hoe ze zichzelf presenteren en hoe ze hun product gaan verpakken.

Verpakkingsmaterialen

Verpakkingsmaterialen zijn een van de meest over het hoofd gezien manieren om jouw webshop een eigen draai te geven en te zorgen dat je klanten ook het gevoel krijgen dat jouw webshop ook een legitieme zaak is. Stel je koopt iets bij een webshop en het komt aan in een zwarte plastic zak zonder logo zonder niets. Zou jij dan de volgende keer weer bij die webshop iets kopen? Iedere grote en bekende webshop hebben hun eigen Verpakkingsmaterialen met hun logo en huisstijl erop toegepast. Zo weet jij als klant als de postbode voor de deur staat precies wat er op je te wachten staat als de postbode voor de deur staat. Bovendien zorgt dit ook nog eens voor marketing aangezien mensen de jouw webshop misschien nog niet kennen iemand met een doos met “planten winkel” zien dan direct weten waar ze bijvoorbeeld een plant kunnen kopen.

De juiste verpakking

De juiste verpakking bij het juiste product. Laten we even hetzelfde voorbeeld hanteren, een online planten winkel. Een plant kun je niet zomaar in een doos proppen, daarom moet je zorgen dat je verpakkingsmateriaal ook geschikt is voor je product. Neem een kijkje online hoe anderen het doen of wellicht heb jij wel een nieuw innovatief idee. Als je eenmaal de goede verpakking hebt kun je kijken of je er eventueel iets leuks mee kunt doen. Als klanten jouw verpakking aantrekkelijk vinden zullen ze in de toekomst ook eerder geneigd zijn om weer iets bij je kopen

Lees ook:  Vollere borsten zonder operatie

Dit zijn maar enkele voorbeelden wat jij als webshop kunt doen om jezelf te differentiëren van de duizenden andere webshops die eventueel hetzelfde verkopen.