Voor sommige is het wat moeilijker dan anders om het leven op orde te krijgen. Plannen kan best moeilijk zijn aangezien we elke dag, elk uur, elke minuut en elke seconde te maken hebben met tijd. Tijd is eigenlijk onze grootste rivaal in het leven, want door tijd raken sommige mensen in de knoei met plannen. Plannen hoeft daarentegen niet moeilijk te zijn, je kunt het jezelf veel makkelijker maken als je weet hoe. Weet je nog niet hoe? Dan zit je hier goed! In deze blog hebben wij een paar tips op een rijtje gezet hoe je het beste kunt plannen.

 

Tip 1 Schrijf alles op

Dit zal je vast wel al eens geprobeerd hebben als je al wat langer moeite hebt met plannen, maar alles opschrijven is waarschijnlijk wel het beste om te doen voor te plannen. Je kunt alles opschrijven in een schriftje, whiteboard, op memo’s of iets anders wat voor jou fijn is. Als je het maar ergens hebt staan, zodat je altijd kan terug kijken wat er precies gebeuren moet.

 

Tip 2 Schrijf op wanneer het écht gebeuren moet

Wanneer je dit in je schriftje of op je whiteboard schrijft is het ook belangrijk dat je de deadlines erbij zet. Spreek met je zelf af wanneer echt iets moet gebeuren, dan is de kans groter dat je je er aan houdt.

 

Tip 3 Wees realistisch

Ben eerlijk tegen jezelf en wees realistisch. Als je meteen een doel opstelt wat eigenlijk veel te groot voor jezelf is, en het lukt je niet zal je teleurgesteld zijn en dit ontmoedigd. Begin dus langzaam en klein, stel realistische doelen voor jezelf en doe het op je eigen tempo.

 

Tip 4 Uitzendsoftware

Deze zal wat meer voor de kantoormedewerkers zijn, maar een uitzendsoftware kan ook goed van pas komen! Een uitzendsoftware zorgt voor de urenregistratie voor uitzendbureaus. Uitzendsoftware is eigenlijk de verzamelnaam voor alle softwarepakketten die het uitzendproces voor hun in rekening nemen. Jij hoeft dus zelf niet te plannen als je dit gaat gebruiken!