Als je wilt investeren zijn er veel verschillende manieren om dit te doen. Er zijn traditionele beleggingsproducten zoals goud en zilver maar ook nieuwere zoals Bitcoin. Sommige komen met veel risico en sommige met minder. In deze blog gaan wij enkele van deze producten

Bitcoin en crypto

Bitcoin en andere cryptocurrency zijn een vrij nieuw soort beleggingsproduct. Deze digitale valuta bestaan pas sinds 2009 en zijn binnen 10 jaar enorm in prijs gestegen. Van een paar centen per munt tot bijna 18 duizend per munt op zijn hoogst. Deze munten zijn enorm verschillend van prijs en stijgen en dalen enorm veel. Er is dus een groot risico bij de prijs. Als je veilig wilt investeren in Bitcoin moet je de hele tijd crypto nieuws volgen.

Via een Bank

Veel banken hebben de mogelijkheid om direct via hun te investeren. Dit is voor velen een makkelijke manier en ook een veilige. Dat is ook zo maar je kunt niet verwachten dat je erg veel rendement op je investering zult krijgen. Echter voor veel mensen is deze methode aan te raden aangezien je zelf geen kennis nodig hebt.

Beleggen via een broker

Een broker is een platform dat het voor jou mogelijk maakt om te beleggen in veel verschillende producten zoals aandelen opties en een hoop andere. Bij een broker hangt het risico af van in welke producten je belegt. Je kunt dus laag risico investeren of hoog risico investeren. Hierbij hangt ook het rendement af.

Verzamelobjecten

Er zijn veel verschillende verzamelobjecten die enorm veel geld waard zijn. Zo is laatst een Pokémon kaart voor bijna 250 duizend euro verkocht. Dit soort verzamelobjecten kunnen enorm veel winst opbrengen maar het risico erbij is enorm hoog. De prijs is erg afhankelijk of je ook iemand kunt vinden die bereid is om die prijs dan ook daadwerkelijk te betalen.

Lees ook:  Motorolie bijvullen