Weet jij wat een broker is?

17/06/2019
|
48

Iedereen in de beleggingswereld zit is bekend met een broker. Een broker is eigenlijk de tussenpersoon, degene die jou als handelaar verbind met de markt. Brokers hebben verschillende handelsplatformen die jij als belegger en handelaar kunt gebruiken. Jij als particulier moet gebruik maken van een broker om te kunnen beleggen. Je komt er niet om heen. Een broker helpt jou dus niet bij het maken van keuzes en het aankopen van aandelen, indexfondsen etc. Wel geven ze jou de mogelijkheid om dit zelf te doen. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor alle aankopen die je doet. In Nederland hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een goede broker. Er zijn namelijk genoeg brokers. Sommige van deze brokers zijn afkomstig uit Nederland en sommige komen uit het buitenland.

Kies verstandig

Misschien vind jij beleggen en aandelen ook wel fascinerend. Je wilt gaan handelen en zoals je ondertussen weet heb je daar een broker voor nodig. Ga je een cfd broker kiezen? Dan moet je op verschillende dingen letten. Waar moet je precies op letten? Ten eerste moet je kijken wat je allemaal kunt verhandelen via de broker. Kun je ook losse aandelen aankopen of alleen indexfondsen? Gebruiksvriendelijkheid is ook belangrijk. Is de broker overzichtelijk en is alles goed te begrijpen? Dan heb je nog kosten. Is de broker gratis te gebruiken? Hoeveel transactiekosten moet je betalen? Dit zijn allemaal belangrijke punten die jouw keuze kunnen beïnvloeden. Een tip: ga niet zomaar met de eerste beste broker in zee. Neem de tijd om alles goed uit te zoeken. Het zoeken van een goede broker heeft simpelweg wat tijd nodig.

Gerelateerd nieuws  Verschillende beleggingsproducten vergelijken

cfd broker kiezen

Ken jij deze brokers?

DeGiro is de grootste broker in Nederland. Ze hebben ook gebruikers in het buitenland. Samen zijn dit er zo’n 600.000. Ook wonnen ze al tientallen prijzen, zowel nationaal en internationaal. Dit alles sinds de lancering in 2013. Inmiddels wordt DeGiro door bijna 20 landen in Europa gebruikt. Een ander voorbeeld van een grote broker is Plus500. Dit is een broker van Britse afkomst. Zij hebben hun goede naam te danken aan gebruiksvriendelijkheid. Bijna alle soorten financiële instrumenten zijn via deze broker te verhandelen.

 

Meer in deze categorie

Wat is Ripple nu precies?

|
Crypto, Diensten

Verschillende beleggingsproducten vergelijken

|
Crypto, Financieel

Bitcoin kan ideale korte termijn investering zijn

|
Crypto
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!