Wat is branding?

23/07/2020
|
138
plakletters maken

Binnen je bedrijf krijg je er in de loop van de tijd gegarandeerd mee te maken, de branding van een bedrijf kan heel waardevol zijn. Maar waarom is dit waardevol en wat is branding dan precies?
Het begrip branding is op zich erg breed en kan op verschillende manieren worden verstaan en vertaald. Tegenwoordig kennen wij branding als ‘een naam geven aan’ of ‘er een stempel op drukken’. Door branding toe te passen laat je zien dat iets echt van jou is. Daar komt van alles en nog wat bij kijken. Het ontwerpen en maken van een logo, het gebruiken van een passende slogan, het toepassen van een bepaalde huisstijl en noem maar op. Ook de normen en waarde die in binnen een bedrijf gelden behoren tot de branding.

plakletters maken

Branding van jouw bedrijf verbeteren

Branding kan je bedrijf maken of breken. Het heeft grote invloed op je imago en op het beeld dat jij probeert te scheppen naar de buitenwereld toe. Een goede tip: blijf dicht bij de waarde van je bedrijf staan. Ga niet iets proberen te zijn dat je niet bent. Hoewel een logo niet alles is, dient deze wel duidelijk weer te geven wie jij bent. Maakt jouw bedrijf reclame op televisie, zorg dan dat de boodschap van dit spotje duidelijk over komt en geen fouten gevoelens worden opgeroepen. Grote multinationals maken deze fout nog regelmatig en dat merken ze zeker terug in hun sales.

Gerelateerd nieuws  Het proces van kleding importeren buiten de EU

Plakletters

De naam van je bedrijf moet blijven hangen en vaak terug te zien zijn. Dit kun je onder andere doen door plakletters te maken. Er is van alles mogelijk. Elk lettertype, kleurtje of vorm is beschikbaar. Producenten van deze plakletters doen er alles aan om deze zo secuur mogelijk te maken. Zelf plakletters maken klinkt misschien eenvoudig, maar als je geen vaste hand en een flinke dosis geduld hebt kan dit zwaar tegenvallen. Nadat ze klaar zijn worden de plakletters geleverd bij jou bedrijf en kun je kiezen wat je er mee gaat doen. Sommige bedrijven willen ze in koeienletters op de voorgevel van hun pand plakken, andere kiezen voor een subtielere aanpak.

Meer in deze categorie

Hoe kleurenpsychologie je merkidentiteit kan versterken

|
Branding

Het proces van kleding importeren buiten de EU

|
Branding

Waar moet je op letten voor goede websitefoto's voor je bedrijf?

|
Bedrijf, Bedrijfsleven

Wat zijn motion graphics?

|
Algemeen, Bedrijfsleven
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!