Tegenwoordig zijn er steeds meer elektrische auto’s. Mensen willen zich ook steeds meer milieubewust verplaatsen. Het is daarmee vermoedelijk niet meer de vraag of je elektrisch gaat rijden, maar wanneer je elektrisch gaat rijden. Wil jij misschien overstappen naar een elektrische auto? Dan zijn er bepaalde zaken om op te letten bij de aanschaf van de auto. Wat past bij jou? Check het hier: 

De accu 

Ben je veel onderweg? Dan is het fijn dat een auto weer snel de weg op kan en dat je niet lang hoeft te wachten met laden. In dit geval is het dus belangrijk dat de tijd om de accu te snelladen kort is. Een ander aandachtspunt is de grootte van de accu. Hoe groter de accu, hoe meer kilometers je meestal kunt rijden, voordat je opnieuw de auto moet laden. Voor de cijfers in de praktijk kun je beter kijken naar de opgegeven actieradius. De opgegeven actieradius is het aantal kilometer dat de auto zou moeten kunnen rijden na 1 keer volladen. Als je daarvan twee derde deel pakt, zit je aardig in de buurt van hoe lang je er in de praktijk mee kunt rijden voor je opnieuw moet laden. Dit komt ook omdat bijvoorbeeld rijden boven de 100 kilometer relatief meer verbruikt en er ook meer verbruik is bij kou. 

Maximale laadcapaciteit 

De maximale laadcapaciteit is natuurlijk ook van belang. Als je bijvoorbeeld maar maximaal 50 KWh kan laden, dan heb je geen voordeel van een snellader die meer KWh heeft. De laadsnelheid is dan immers beperkt door de auto en niet door de laadpaal. 

top-10-laadpas

Ander ‘tankgedrag’ 

Als je overstapt naar elektrisch rijden, zorgt het laden voor een ander soort manier van werken dan dat dit het geval is met tanken. Als je een laadpaal bij huis hebt, kun je vaak in de ochtend wegrijden met een volle tank. Verder zul je gemiddeld genomen met een elektrische auto vaker moeten opladen dan je normaal zou moeten tanken. Er komen wel steeds meer laadpalen, maar het is vergeleken met het makkelijk vinden van een tankstation wel nog steeds een beetje uitkienen. 

Laadpas top 10 

Ga je overstag? Check dan ook de laadpas top 10. Met de laadpas top 10 vind je de ideale pas die aansluit bij jouw autogebruik. Dus die laadpas top 10 is de moeite waard om te bekijken.