Een badkamer is vaak al snel vies en het lijkt bijna ondoenlijk om de badkamer weer helemaal schoon te krijgen. Herken je dit probleem en is het elke keer weer een gevecht? Check dan deze tips voor een blinkende en opgeruimde badkamer. 

Opruimen 

Het geheim begint bij opruimen. Rondslingerende spullen en badhanddoeken zorgen niet alleen voor onrust, maar rommel trekt ook rommel aan. Kortom: als jij je spullen in de badkamer niet opruimt, kunnen anderen dat ook als voorbeeld zien. Zorg voor mandjes waarin spullen kunnen en zorg voor een plek waar je handdoeken kunt laten drogen.  

doucherek-4

Schoonmaken 

Een grote vijand in de badkamer is kalk. Kalkaanslag kun je in het begin nog wel snel verwijderen met een antikalkmiddel of azijn. Maar, als het er langer op zit kan het op bijvoorbeeld op de kraan of op de glazen deuren van de douchcabine zijn ingebeten. 

Heb je net een nieuwe badkamer? Zorg dan voor een glasprotector waarmee je de douche kunt beschermen. Zo kun je bijvoorbeeld het glasoppervlak 1 of 1 keer te behandelen met bijvoorbeeld Saniclass Taylor protect of een ander goed middel. Hiermee creëer je een waterafstotende laag, zodat er minder stof, vuil en water met dus die irritante kalkafzetting aan het glas kan hechten. Dat betekent niet dat je het glas niet meer hoeft schoon te maken, maar je hebt zo minder kans op die kalkaanslag. 

Doucherek schoonmaken 

Behalve glas is er natuurlijk ook het nodig chroom dat vol met kalkaanslag kan zitten. Soms is bijvoorbeeld een doucherek niet meer te redden. Dan kun je beter een nieuwe doucherek kopen. Soms kun je een doucherek nog wel weer schoon krijgen. Is er sprake van hardnekkige kalkaanslag? Kies dan voor bijvoorbeeld behandeling met azijn. Je doet kokend water (2/3 deel) met azijn (1/3 deel) in een spuitfles. Denk eraan dat dit wel schoonmaakazijn is, dat is namelijk een stuk krachtiger tegen kalk dan natuurazijn dat je voor het eten gebruikt. Besproei het oppervlak van het rek met het mengsel. Laat het 15 tot 20 minuten inwerken. Spoel het daarna schoon en boen na met een wat ruwe doek. Kijk wel uit met het gebruik van een schuursponsje: dit kan zorgen voor beschadigingen. Zorg ook voor een goede ventilatie, anders kun je door de dampen onwel worden.  

Laatste punt: vergeet ook niet de spiegel even schoon te maken. Een trekker een theedoek, water en en drupje afwasmiddel… Meer heb je niet nodig. Zo kun je alles weer mooi zien bij het tanden poetsen.