De mooiste plekken in Zuid-Limburg

24/08/2022
|
42
Zuid-Limburg

Waar veel mensen zich op de dag van vandaag nog vergissen is dat Limburg maar een saaie provincie is, waar weinig te beleven valt. Echter is dit een compleet verkeerde gedachte. Nederland zit vol met pareltjes en prachtige steden en/of gebieden. Een bezoekje brengen aan Zuid-Limburg is absoluut de moeite waard. Je kunt de heerlijk de rust op zoeken, maar het drukkere stadleven hoef je eventueel niet te missen wanneer je een bezoekje brengt aan Zuid-Limburg. Ben je nu een beetje nieuwsgierig geworden naar de kansen die deze provincie biedt? Lees dan verder, want wij zetten ze voor je op een rijtje.

De hoofdstad

Maastricht staat in de top 5 van de mooiste steden in Nederland. Natuurlijk is dit een mening, maar over het algemeen is Maastricht een ontzettend geliefde stad, voor zowel toeristen als voor de Limburgers zelf. In Maastricht zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt hier winkelen in de leuke en het gezellige centrum. Verder kun je in Maastricht ook terecht om de grotten in te gaan, om hier geschiedenis op te zoeken. Verder is Maastricht ook de stad van Andre Rieu. De shows van Andre Rieu zijn natuurlijk een groot evenement op het Vrijthof. Mocht je hier ooit de kans voor krijgen, dan is dit de moeite waard om te bezoeken. Mensen over de hele wereld vliegen naar Limburg om naar de show van Andre Rieu te komen kijken.

Gerelateerd nieuws  Een groot attractie park

Valkenburg

Boek je een hotel in Valkenburg en geniet van alle gezelligheid die Valkenburg je te bieden heeft. In Valkenburg kun je een heleboel geschiedenis vinden, maar kun je ook het nachtleven opzoeken en je kinderen entertainen. In Valkenburg kun je een kasteel bezoeken die een groot ondergronds gangenstelsel heeft. Daarbij is de ridderzaal ook nog intact. Verder kun je ook de catacomben in Valkenburg bezoeken om helemaal terug in de tijd te gaan. Laat je verrassen door mooie muurschilderingen. Verder kun je in de zomeravonden ook genieten van live muziek in het oudste natuurlijke openlucht theater van Nederland. Hier kun je genieten van verschillende soorten muziek. Mocht je kinderen bij je hebben, dan is dit helemaal geen probleem. In Valkenburg ligt een pretpark voor kinderen, genaamd Sprookjesbos. Hier kun jij jouw kinderen goed bezighouden.

Heuvelland

Natuurlijk kan het heuvelland niet missen in dit rijtje. Het heuvelland is waarschijnlijk het grootste pronkstuk van Zuid-Limburg. Als Nederland staan bekend als de Lage Landen, maar in Zuid-Limburg kun je toch enigszins de hoogte opzoeken. Je kunt in het heuvelland prachtige wandelingen en fietstochten maken. Daarbij zijn er allemaal kleine en gezellige dropjes te vinden in het heuvelland, waar je eventueel een route door kan kiezen, of om hier een kleine stop te maken om te eten, of te genieten van een drankje.

Meer in deze categorie

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie

Top 3 musthaves in een hotelkamer!

|
Vakantie

Tips voor vakantie met vrienden

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie

De Spaanse keuken: vol met smaak en geschiedenis

|
Eten, Gezondheid
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!