In 2022 zal Kia – op de Mobility Show in Seoul – een nieuwe versie van de Kia Niro presenteren. Sinds 2019 weten we al dat er een vernieuwing van de Kia e-Niro aan zit te komen. Toen heeft Kia namelijk een concept car gepresenteerd. Het design van de Kia Niro van 2022 bevat enkele elementen die we herkennen van de concept-versie. De Kia Niro is zo’n succesnummer gebleken dat het niet verstandig zou zijn om hem totaal om te gooien. Gelukkig heeft Kia dat inderdaad niet gedaan.

De belangrijkste verandering ten opzichte van het vorige model zit natuurlijk onder de kap. De nieuwe Kia e-Niro zal worden aangedreven door een 100 kWh batterij. Daarmee krijgt de Kia e-Niro een actieradius van meer dan 500 kilometer. De 100 kWh batterij zal ook beschikbaar zijn voor de Kia Soul EV en de Kia Niro Plug-In Hybrid.

De nieuwe Kia e-Niro zal in de tweede helft van 2022 in de verkoop gaan. Prijzen zijn nog niet bekend, maar we verwachten dat ze vergelijkbaar zullen zijn met de prijzen van het huidige model.

kia niro dakdragers

Wat kun je met de nieuwe Kia Niro doen?

Een van de leuke dingen die je met een Kia Niro kunt doen is er een dakdrager op monteren. Dit geeft u de mogelijkheid om meer spullen mee te nemen wanneer u de weg op gaat. Daarnaast opent het een hele wereld van mogelijkheden om te genieten van je tijd achter het stuur.

Of u nu uw fietsen wilt meenemen voor een kampeerweekend of wat extra uitrusting voor een langere trip, een dakdrager maakt het allemaal mogelijk. Dus overweeg zeker om een aan je dakdrager Kia Niro toe te voegen aan de lijst van accessoires die je er mogelijk voor wil aanschaffen. Naast een dakdrager kun je voor je Kia Niro natuurlijk ook een trekhaak kopen. Daarmee kun je een aanhangwagen achter je Kia Niro hangen en daar vergelijkbare dingen mee vervoeren als wat je met een dakdrager zou vervoeren.