Olijfolie al jaren veel gebruikt

29/09/2020
|
36
olijfolie bestellen

Olijfolie wordt voor veel dingen gebruikt. Het is een plantaardige olie die ontstaat door het persen van olijven oftewel de vruchten van de olijfboom. Olijfolie is voor de mens al lang een bekend product, de oudste gegeven hebben aangetoond dat de olie uit olijven al 4000 jaar voor christus gebruikt werd. Olijfolie heeft een groene tot goudgele kleur die in verschillende sterktes van kleur kunnen voorkomen. De kleur zegt niets over de kwaliteit van de olie, maar wel over de smaak. De oliën die een groene kleur bevatten zijn vaak bitterder van smaak, goudgele olijfolie heeft een zoetere smaak. Vaak zit daarom de olijfolie in een donkere fles, zo is de kleur niet te zien. Je kunt olijfolie in de winkel kopen maar je kunt ook olijfolie bestellen.

olijfolie bestellen

Hoe wordt olijfolie gemaakt?

Het is van groot belang dat de olijven zo goed als meteen worden verwerkt na het plukken, het liefst binnen 24 uur. Gebeurt dit niet, dan zullen de olijven oxideren wat een hele nare smaak geeft aan de olijven. Wanneer de net geplukte olijven aankomen in de perserij, worden ze eerst gemalen en gekneed. Door het malen en het kneden van de olijven ontstaat de specifieke smaak van olijfolie. Vervolgens ontstaan de eerste sappen tijdens het persen, dit sap is nog heel bitter en dus niet lekker om te eten. Om tot een lekkere olijfolie te komen die eetbaar is, wordt het sap gecentrifugeerd, hierdoor scheidt het water zich van de olie en blijf je over met pure olijfolie die lekker smaakt. Het kan een groot verschil zijn wanneer je olijfolie in een supermarkt haalt of olijfolie bestelt.

Gerelateerd nieuws  Over Den Haag

Waar kun je olijfolie allemaal voor gebruiken?

Door olijfolie in je dieet op te nemen kan dit ook helpen de ontwikkeling van diabetes type 2 te voorkomen of vertragen. Hoe? Deze olie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je lichamelijke insulinegehalte beter in balans blijft. Daardoor loop je minder risico last te krijgen van een hoge bloedsuikerspiegel. Je immuunsysteem helpt om je lichaam vrij van ziektes en infecties te houden die verkoudheid en griep kunnen veroorzaken. Wanneer je immuunsysteem verzwakt is, is je lichaam vatbaarder voor verschillende soorten ziektes. Olijfolie kan ervoor zorgen dat je immuunsysteem versterkt.

Meer in deze categorie

Stappenplan voor de beste barbecue

|
Eten

Ontbijt met verse tonijn prepareren

|
Eten

De 3 moeilijkste gerechten om te maken

|
Eten

Kun jij wel wat voedingsadvies gebruiken? Lees dan snel verder!

|
Eten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!