Stappenplan voor de beste barbecue

31/08/2022
|
50
Barbecue

Barbecue aansteken

Voordat je kunt genieten van de producten op de barbecue, zul je hem eerst moeten aansteken. Op het moment dat de barbecue op gas gaat, is dit natuurlijk op een makkelijke manier gedaan, dan hoef je alleen de gaspit open te zetten en het aan te steken met een simpele aansteker. Als u bijvoorbeeld barbecuet op houtskool of kokosbriketten, dan een is duidelijk stappenplan fijn om erbij te hebben.

Stap 1: Bekijk hoeveel producten je op de barbecue wilt gaan leggen, afhankelijk daarvan ga je de hoeveel kooltjes of briketten bepalen. Die leg je op de bodem van de barbecue.

Stap 2: Pak enkele aanmaakblokjes, duw die zo diep mogelijk tussen de kooltjes of briketten, zorg wel dat je de aanmaakblokjes in het midden van de barbecue stopt. Op die manier kan zich het vuur volledig verspreiden.

Stap 3: Gebruik de BBQ-aansteker, en zet de blokjes goed in de brand. Wacht daarna enkele minuten.

Stap 4: Nu ga je beginnen met het neerleggen van meer kooltjes of briketten. Daarvoor kun je bijvoorbeeld een oude tang gebruiken, doe het absoluut niet met je hand!

Stap 5: Laat de barbecue, nadat je hem volledig in brand hebt, ongeveer 15 minuten met rust. Daarna moeten de kooltjes of briketten een witte laag hebben. Hebben ze dat, dan kun je gaan beginnen met barbecueën. Hebben ze dat nog niet, dan moet je nog even geduld hebben.

 

Eten op de barbecue

Hoe je een barbecue moet aansteken weet je vanaf nu. Misschien ook wel prettig om wat extra inspiratie te krijgen voor wat je allemaal voor eten kunt maken op de barbecue. Naast de simpele en bekende dingen zoals, hamburgers, kipfilet, kipsaté en worstjes, zijn er nog veel meer producten die je kunt maken. Hieronder staan er enkele.

Gerelateerd nieuws  Wat is tapas?

Mosselen, het perfecte schelpdier voor op de barbecue. De mosselen kun je perfect op het rooster van de barbecue leggen, of in een vuurvaste (mossel)pan. Bereidingstijd is ongeveer drie minuten per kant. Een duidelijk teken wanneer de mosselen klaar zijn is als de schelp volledig open staat.

Naast vis en/of vlees braden zou je het ook heel simpel kunnen roken, denk bijvoorbeeld aan een makreel. Hiervoor moet je wel zorgen dat één kant van de barbecue vrij is van kooltjes of briketten, aan die kant komt de makreel te liggen. Leg een handjevol houtsnippers op de kooltjes of briketten, op die manier krijgt de makreel een echte rooksmaak. Maak de deksel dicht, en na ongeveer 30 minuten heb je de perfecte gerookte makreel.

Ribben, iedereen kent het maar misschien denk je er niet gelijk aan tijdens het barbecueën. Het is een perfect vleesproduct voor op de barbecue. Zorg dat de barbecue serieus goed brandt, en plaats de gekruide ribben op het rooster, zorg wel dat de ribben hoog boven het vuur zitten. Draai de ribben elke zes minuten om, doe dat voor ongeveer 25 minuten.

Meer in deze categorie

Ontbijt met verse tonijn prepareren

|
Eten

De 3 moeilijkste gerechten om te maken

|
Eten

Kun jij wel wat voedingsadvies gebruiken? Lees dan snel verder!

|
Eten

Een kerstpakket samenstellen doe je zo

|
Diensten, Eten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!