Rijles auto

Nog opzoek naar een rijschool bij jou in de buurt en kom je uit Limburg? Dan ben jij zeker opzoek naar een goede rijschool bij jou in de buurt. Het zal best even spannend zijn je eerste rijles en de eerste keer echt in een auto rijden. Maar wie heeft tegenwoordig geen rijbewijs? Je kan kiezen tussen schakel rijles en automaat rijles in Maastricht. De meeste mensen gaan voor een schakel auto, de mensen die voor een automaat gaan zijn of niet goed in schakelen of ze vinden het echt niet fijn en durven niet in een schakel auto te rijden. Als je doet rijlessen moet je natuurlijk ook gaan kijken voor een theorie cursus!  Die duurt 1 dag. De eerste helft van de dag ga je luisteren en opletten naar de persoon die het uitlegt. Daarna gaan jullie een soort quiz doen om te kijken hoe goed jullie heb al snappen. Daarna word je naar het CBR gebracht om daar je theorie examen af te leggen. Zonder theorie kan je ook geen rij examen doen. Het theorie examen gaat de een makkelijker af dan de ander maar het is haal baar voor iedereen.

 

Meer dan een auto rijbewijs

Buiten een auto rijbewijs heb je nog veel meer rijbewijzen die je kan halen hier bij en opsomming:

Auto rijbewijs (B), Rijbewijs voor automaat, Aanhanger rijbewijs (BE), Taxi rijbewijs, Vrachtwagen rijbewijs (C) , Aanhanger vrachtauto (CE).

Niet iedereen gaat voor alle rijbewijzen. De meeste mensen gaan vooral voor rijbewijs B voor de auto. Meestal voor de schakel, met een schakel rijbewijs mag je ook in een automaat rijden maar met een automaat rijbewijs mag je niet in een schakel rijden.

Lees ook:  Rijlessen volgen in Tilburg

 

Tips voor beginners

Natuurlijk kijkt iedereen anders tegen de eerste rijles aan maar waarschijnlijk vind iedereen het wel een beetje spannend. Maak je niet te druk voor je eerste rijles want iedereen heeft ooit voor het eerst in een auto gereden maar toch is het allemaal goed gekomen. Zorg dat je een persoonlijke klik krijgt met je rij instructeur of instructrice dit zorg ervoor dat je je meer op je gemak voelt en dit kan zorgen dat je ook wat minder gespannen gaat rijden. Verder is het haal baar voor iedereen dus maak je niet te druk.